Korona

[ Izvor: Beta ]

17. 03. 2021. 20:07 0

Abazović: Vakcine iz EU stižu u Crnu Goru 31. marta

Potpredsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović saopštio je da će “vakcine iz EU” stiću u Crnu Goru 31. marta ne precizirajući o kojim se vakcinama radi. On je to saopštio na Tviteru nakon sastanka sa komesarom Evropske unije za proširenje i susedsku politiku Oliverom Varheijem

Nije saopštio više detalja. Državni sekretar Ministarstva zdravlja Borko Bajić saopštio je krajem januara da je Crnoj Gori odobreno je putem Covax programa 84.000 vakcina AstraZeneka. On je kazao da se isporuka 25 do 35 odsto vakcina očekuje u prvom kvartalu, a ostatak u drugom kvartalu.

Prethodna vlada u tehničkom mandatu je u oktobru potpisala Sporazum kojim je Crna Gora pristupila Covax mehanizmu SZO, koji podrazumeva da zemlja dobije zagarantovane doze vakcina, bez čekanja i naknadnog apliciranja, kad vakcina bude pronađena.

Sporazumom je previđena nabavka oko 250.000 doza vakcina čime bi bilo vakcinisano oko 20 odsto stanovništva. Danas je inače tačno godinu dana od kada je u Crnoj Gori registrovan prvi slučaj zaraze koronavisom, a u poslednja 24 sata je umrlo još 18 osoba. Svakodnevno drastično raste broj umrlih i zaraženih dok imunizacija teče jako sporo i do sada je vakcinisano manje od jedan odsto stanovništva.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Uništitelj

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati