Korona

[ Izvor: Beta ]

02. 03. 2021. 18:26 5

"Vakcine iz Srbije neće ništa bitno promeniti"

Lider Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović izjavio je danas da je donacija Srbije i njenog predsednika Aleksandra Vučića od 10.000 doza vakcina namenjenih Federaciji BiH, simboličan gest, kao i da "par hiljada vakcina neće nešto bitno promeniti".

- To je simboličan Vučićev gest. U Srbiji se ljudi masovno vakcinišu, ali nažalost, epidemija se pet puta brže širi u Srbiji nego u BiH, tako da mislim da to neće nešto bitno promeniti stvari, ali dobro je došao svaki gest dobre volje - rekao je Izetbegović novinarima u Sarajevu.

On je dodao da poklon Srbije vidi kao uzvratni gest "na ono što je BiH uradila pre nekoliko meseci" kad je bila jako teška situacija u Sandžaku.

- U tom času je zdravstveni sistem u Srbiji bio pod teretom i nije mogao da se pobrine o tim ljudima u Sandžaku i naši lekari su otišli da pomognu - kazao je Izetbegović.

Govoreći o odnosima BiH i Srbije, lider SDA je izrazio nadu da će se "ući u rešavanje težih pitanja".

Da podsetimo, predsednik Srbije danas je boravio u Sarajevu i donirao 10.000 doza vakcina kompanije Astrazeneka, namenjenih za Federaciju BiH.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati