Korona

[ Izvor: Mediji ]

02. 03. 2021. 11:52 11

Vučić: Gradimo kovid bolnicu, nema vanrednog stanja!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić na sarajevskom aerodromu predao je kontingent vakcina kompanije AstraZeneka, koji Srbija donira Bosni i Hercegovini, i tom prilikom rekao da ne misli da je Srbija blizu vanrednog stanja, kao i da će zamoliti Vladu Srbije za izgradnju još jedne kovid bolnice kod Novog Sada.

Vučić je rekao da je dobio podatke jutros u osam o broju zaraženih, ali da mu to nije reprezentativni uzorak.

- Ja ne mogu da govorim o tome, ja ne mislim da smo blizu vanrednog stanja. Ono što je važno i što je nova ideja, zamoliću Anu, Vladu i ministra finansija da izgradimo još jednu kovid bolnicu oko područja Novog Sada. Testiramo mnogo i hospitalizujemo dosta ljudi. Dolaskom još 500.000 vakcina u petak rešiće dosta problema. Ljudi su siti, žele da rade, da se kreću, tako da ne verujem da smo blizu vanrednog stanja, to je na Vladi da odluči - rekao je.

Dodao je da nije došao da posebno govori o vakcinama.

- Obezbedili smo 10.000 Astrazeneka vakcina. Iz evropskih programa dobijaćemo AstraZeneku kao najčešću vakcinu. Srećan sam ako ćemo time da spasemo 5, 10 ili 20 života, to je važna i velika stvar. Na sastanku sa članovima predsedništva BiH, zamolio sam da napravimo veliki samit Srbije i BiH u Beogradu, najveći koji smo ikada napravili, da to bude samit poverenja i saranje - rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić posle sastanka.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 11

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati