Korona

[ Izvor: N1 ]

26. 02. 2021. 13:49 14

"Predao sam dokaze SBPOK-u da se krije broj obolelih i umrlih"

Predsednik Sindikata lekara i farmaceuta Srbije i član Skupštine slobodne Srbije dr Rade Panić izjavio je danas da je pošto su ga zvali iz SBPOK-a po nalogu državnog tužilaštva u dva razgovora koja su trajala između tri i četiri sata ispričao sve što zna i dostavio sve dokaze šta se dešavalo u prethodne dve godine što tiče donošenja zakona, što se tiče "održavanja ventilatora (respiratora)", ali i konkretne dokaze da se broj novoobolelih i umrlih u Srbiji krije.

- Imao bih puno da vam pričam o tome šta su sve slagali tokom epidemije i koliko je to opasno i koliko je to dovelo u zabunu struku u Kriznom štabu i sve nas koje muči da dođemo do podataka. SBPOK-u sam predao najkonkretnije dokaze za ono o čemu su prvu priču poveli SLFS i dr Zoran Radovanović da se broj novoobolelih i umrlih u Srbiji krije. Predao sam 150 potvrda o smrti za novembar i decembar iz kraljevačkog kovida, za koje vreme je Zavod za javno zdravlje gradski javio - 93 preminulih - rekao je Panić i dodao da je taj broj i veći od tih 150, ali da tih 150 smrti ne mogu biti sporne.

On je ocenio da su čak i na tom malom uzorku lagali i dodao da je NIN dokazao da su se opšti podaci još više krili.

Panić je preneo nezvanične informacije koje ima da samo tri čoveka u Institutu Batut imaju podatke o broju preminulih i ocenio da je, „da bi se ovakva prevara dešavala u Srbiji morala da stigne sa najvišeg mesta vlasti dozvola ili naredba“.

- Lekari uredno pišu potvrde o smrti - rekao je Panić i zapitao po čijem nalogu u Zavodu za javno zdravlje se to radi i ko dodatno smanjuje podatke na nivou Batuta.

- Pozivam građane da se aktiviraju u borbu da konačno znaju šta to znači demokratija…Ne smemo da im zaboravimo da su maloletna deca ostala bez iddržavatelja i bez ljubavi koja im je neophodna da postanu ljudi - rekao je Panić.

Pozvao je predstavnike vlasti da izađu, bilo ko od njih, i bilo gde na duel „da mi kažemo šta imamo i oni da kažu šta imaju, ali da to čuje Srbija“.

- Znate koliko bi to trajalo - 15 dana - rekao je Panić.

On je preneo i kako su izgledali razgovori u SBPOK-u:

- Zvali su me iz SBPOK-a po nalogu državnog tužilaštva posle godinu dana od intervjua NIN-u da pojasnim i dam dokaze. Da li su hteli i mislili da sam ja tu nešto izmišljao, pa da odgovaram zbog iznetih stvari ili se trenutno dešava da se neko u Tužilaštvu budi, što se ja nadam. Uglavnom, iskoristio sam priliku i u dva razgovora koja su trajala između tri i četiri sata ispričao sam sve što znam i dostavio sve dokaze šta se dešavalo u prethodne dve godine, što tiče donošenja zakona, što se tiče održavanja ventilatora…Znate da sam rekao da je Al Kapone pao na porezu, a da će Vučić pasti na ventilatorima - rekao je Panić na konferenciji za novinare ispred Ministarstva zdravlja.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 14

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati