Korona

Milan Zarić

19. 02. 2021. 15:48 14

"Krizni štab ne može da osuđuje svakog pojedinačno"

Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković istakao je danas da je tokom četiri praznična dana bilo dosta kršenja epidemioloških mera, a da je to najčešće bio slučaj na planinskim centrima. Međutim, kada je upitan da li će Krizni štab da osudi to kršenje mera, ostao je nem.

Kada je reč o gotovo svakodnevnom kršenju mera, Zoran Gojković je izbegao da da odgovor da li će osuditi okupljanje na ustoličenju patrijarha, na skijalištima, okupljanje navijača uoči meča između Crvene zvezde i Milana...

- Ja mogu da kažem ono što će reći svi članovi, mi imamo propisane mere koje je Krizni štab predložio Vladi. Ona je te mere usvojila i po tim epidemiološkim merama su dužni da se svi ponašaju. Postoje institucije, u ovom slučaju inspekcija, koje sve ono što nije u skladu sa tim merama mora da sankcioniše. Krizni štab ne može da ide i osuđuje svakog pojedinačno, zbog toga, po ko zna koji put, apelujemo na sve da se pridržavaju mera, jer je to jedina svrsishodna mera u borbi sa koronom. Svako ko se ne pridržava mera, čini to isključivo na lični način i radi protiv onoga što je u skladu sa preporukama.

- Svedoci smo da je bio neprijatnih slika tokom praznika, na teritoriji Srbije za samo četiri praznična dana je došlo do više od 1.500 intervencija inspekcije. Najviše uznemirava to što smo imali kršenje mera na planinskim centrima, ali i u velikim gradovima. To je bio slučaj na Divčibarama, Zlatiboru i Kopaoniku, gde su mandatne kazne izrečene za više od 20 odsto objekata, a došlo je i do pražnjenja pojedinih objekata - rekao je Gojković.

On je apelovao na sve da poštuju mere kako bismo se izborili sa koronavirusom.

- Inspekcija će nastaviti da proverava da li se mere krše u ugostiteljskim objektima. Naš apel je da probamo da se pozovemo na maksimalnu odgovornost, ne želimo da represivnim merama utičemo na građane, moramo da budemo odgovorni.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 14

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Gol(f)man

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati