Korona

Direktno.rs

14. 02. 2021. 16:29 21

Vučić i vakcine: Humanista na tuđ račun

Aleksandar Vučić je predao danas premijeru Severne Makedonije, Zoranu Zaevu, prvi kontingent vakcina koji Srbija donira toj zemlji. Na graničnom prelazu Tabanovci Zaev je dočekao Vučića, koji mu je uručio 4.680 vakcina "Fajzer". Ova vest je izazvala brojne komentare na društvenim mrežama.

- Doneli smo 4.680 vakcina, to je u prvoj fazi. Mislim da je to lepa vest za našu braću - rekao je Vučić, dodavši na engleskom rekao da se pravi prijatelji poznaju u nevolji: „Friend in need is a friend indeed“.

Zaev je izrazio zahvalnost i rekao da je to „dragocen čin“ solidarnosti države i građana Srbije.
- To je komšijska pružena ruka, podrška i prva pomoć Makedoniji, dok ne stignu vakcine koje je poručila - rekao je Zaev i dodao da je to poruka bratstva i prijateljstva.

Vučićevo glumljenje solidarnosti i humanosti, naišlo je na oštre kritike na društvenim mrežama:
- Bože, kakav je to čovek. Od usta je odvajao da bi Makedonija dobila vakcine. Od naših usta, naravno. Al' to i nije vazno - smatra Građanin.
- Zaista ne vidim kako nas je to Severna Makedonija zadužila da bi im poklanjali vakcine koje su i nama preko potrebne - pita se Aleksandar Antonić.
- Deli naše vakcine plaćene našim novcem iz budžeta građana Srbije. Glumi humanistu na tuđ račun! Daj iz svog džepa i tatinog? Nemam ništa protiv, samo ako me sećanje služi Makedonija je priznala ,,Kosovo". I glasala za prijem ,,Kosova" u UNESKO! Jebeš takve prijatelje - mišljenja je Van Helsing.
- Vučić poklonio Zaevu vakcine, zauzvrat S. Makedonija će ukinuti priznanje tzv. Kosova. Šala mala, to je to. Očekujem vrlo brzo da Makedonija na nekom međunarodnom forumu podrži tzv. nezavisno Kosovo. Mazohizam - konstatuje Grunf.
- Makedonija je priznala Kosovo, Vučić šalje vakcine Makedoniji. Pa što joj ne pomogne EU i USA - napisao je Kvizac Haderak.
- Dok hiljade građana Srbije još uvek čekaju da prime Fajzerovu vakcinu, Vučić te vakcine, mimo predsedničkih ovlašćenja, poklanja Makedoniji. Rejting je jedino o čemu taj čovek brine - smatra profesor Bodin Starčević iz DS.
- Vučić prvo kaže da je u svetu pravi "rat" za vakcine, pa potom S.Makedoniji pokloni kontigent vakcina,što je humano. Ali ne da kineske kojih imamo u velikom broju, već Fajzer koje jedva i da imamo. Dok mi čekamo da dobijemo Fajzer i ne dobijamo poziv, on ih deli okolo. To je ta briga - kaže Miloš Hinić, predsednik IO DS Vračar.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 21

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Majska sačekuša

Zoran Živković [08.05.2024.]




Video dana

Jede mi se nešto slatko

Anketa

Ko će osvojiti Ligu šampiona?

Rezultati