Korona

[ Izvor: Mediji ]

19. 01. 2021. 08:23 12

Stiže 250.000 doza "sputnjika V", počinje vakcinacija kineskim cepivom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijerka Ana Brnabić predsedavaju sednicom državnog vrha i Operativnog tima za vakcinaciju.

Sednica se održava u Palati Srbija, a počela je u 8 časova.

- Danas imamo jedan od najvažnijih sastanak za budućnost i život Srbije. Treba da donosemo odluke o vakcinaciji i opstanku u napretku zemlje i naših građana. Vakcinacija je od presudnog značaja za Srbiju i bez nje nikada nećemo pobediti koronu. Ne samo da u zdravstenom i medicinskom smislu već ćemo i u ekonomskom smislu zemlju dovesti do ivice propasti - rekao je Vučić.

- Potpisaćemo verovatno trilateralni ugovor sa Poljskom i Asterzenekom, da oko 800.000 te vakcine dobijemo preko Varšave - rekao je predsednik Srbije.

On je istakao je da je važno da se svi u prosveti, MUP-u i vojsci što pre vakcinišu. 

- Ono što je važno da sva ministarstva da pokušamo da gotovo sve ljude što pre vakcinišemo. I zamolio bih Torlak kada dobijemo vakcine, ljutite se na mene koliko hoćete, nemojte da vakcine da stoje u frižideru. Svaki dan kada damo vakcinu zaštitili smo nečiji život. Zato vas molim da kada dođe vakcina dajte da što brže vakcinišemo ljude. Nemojte da brinete ako ostanemo bez vakcina.

"Vakcinisaću se verovatno za vikend"

Vučić je kazao da će primiti vakcinu u subotu ili nedelju.

- Ja sam nešto bio bolešljiv, pa mi je Zlatibor Lončar zabranio do vikenda. Tako da ću ja za vikend najverovatnije da primim kinesku vakcinu - rekao je on i dodao:

- Vakcinacija je od presudnog značaja za Srbiju. Bez vakcinacije nikada nećemo pobediti koronu. Nećemo to uspeti ni u zdravstvenom smislu, a zemlju ćemo u ekonomskom smislu oterati do ivice provalije - naveo je Vučić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 12

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati