Korona

R. Ć.

18. 01. 2021. 15:51 1

Dr Obradović: Evo kako funkcioniše vakcinacija!

Naš poznati neurolog sa Vojnomedicinske akademije prof. dr Dragana Obradović podelila je na Tviteru kako funkconiše vakcinacija u Izraelu, gde je već 25% populacije vakcinisano. Podsetimo, Izrael radi na tome da se što pre približi kolektivnom imunitetu, a premijer je izjavio da je cilj vakcinisanje barem 5,5 od 9,3 miliona, koliko broji populacija ove države.

- Evo kako radi vakcinacija. 25% populacije vakcinisano u Izraelu, vakcinacija započeta 19.12.20. Nagli pad broja novozaraženih od COVID19 nakon 2 nedelje od početka vakcinacije. Izrael se približava kolektivnom imunitetu - napisala je Obradović na Tviteru, podelivši grafikon na kom se vidi pad broja zaraženih u Izraelu nakon početka masovne vakcinacije. 

 Izraelski premijer Benjamin Netanjahu najavio je da će vakcinacija svih građana starijih od 16 godina biti završena do kraja marta, želeći da što pre ta zemlja pobedi koronavirus i nastavi sa normalnim funkcionisanjem. 

Izraelci su nabavili milione vakcine kompanije Fajzer i ova država za sada ima najveću stopu vakcinisanog procenta stanovništva, a ako se trend vakcinacije u Izraelu ovako nastavi, biće prva zemlja koja je vakcinom stvorila kolektivni imunitet.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati