Korona

[ Izvor: N1 ]

16. 01. 2021. 22:50 0

U Portugalu najviše obolelih u jednom danu od početka epidemije

U Portugalu je u poslednja 24 sata registrovano 10.947 novoobolelih od kovida-19, što je najviše u jedom danu od početka epidemije, a od posledica te bolesti preminulo je još 166 osoba.

 

U državi sa 10 miliona stanovnika do sada je potvrđeno 539.416 slučajeva koronavirusa, a preminulo je 8.709 obolelih. Broj infekcija na 100.000 stanovnika u proteklih 14 dana je 901, dvostruko više nego u Španiji.

 

Tako veliki broj obolelih predstavlja gotovo nerešiv problem za zdravstvo, jer portugalske bolnice imaju najmanje ležajeva u jedinicama intenzivne nege u Evropi, mereno na 100.000 stanovnika, i mogu da prime svega 672 kovid pacijenta.

Trenutno ih je 638, a najteže stanje je u Lisabonu, gde u tri najveće bolnice za kovid pacijente danas imaju samo tri prazna kreveta u jedinicama intenzivne nege.

U portugalskim medijima mogu da se vide fotografije ambulantnih kola sa kovid pacijentima, koja u redu čekaju ispred bolnica u Lisabonu da se oslobodi neko mesto za prijem novih pacijenata.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati