Korona

[ Izvor: N1 ]

13. 01. 2021. 19:28 4

Funkcioneri se vakcinišu za primer: Gde je kraj?

Zbog čega plan za vakcinaciju protiv koronavirusa za neke važi, a za neke ne? Jedan za drugim vakcinišu se državni funkcioneri i listom tvrde - žele da budu dobar primer. Međutim, postavlja se pitanje gde se ta vakcinacija za primer završava?

Krajem prošle godine rame je prva podmetnula premijerka Ana Brnabić - da da dobar primer i jeste ga dala. Istog dana za primer drugima Fajzerovu vakcinu primili su i članovi Kriznog štaba, epidemiolog Predrag Kon i ministarka za rad Darija Kisić Tepavčević.

Početkom godine, opet neki dobri primeri. Junački je venama predsednika skupštine Ivice Dačića i ministra policije Aleksandra Vulina potekla ruska vakcina. Da drugima bude primer, nesebično je Sputnjik V primio i državni sekretar Mirsad Đerlek, piše N1.

I tu dobrim primerima nije kraj. Posle jednog lošeg primera koji je Rasim Ljajić dao s mesta ministra predizborno skočivši u publiku usred pandemije, sada daje dobar. Vakcinisao se i on. Ali ne objašnjava kako mu je to pošlo za rukom, jer niti je ministar niti radi u struci, iako jeste lekar.

- Možemo imati jedan do dva pozitivna primera da ohrabrimo građane, ali ne možemo imati milion primera s obzirom na broj vakcina koje smo kupili, a svakako to ne mogu biti političari, a da nije premijerka ili predsednik Repubike. Dakle, ne mogu svi političari biti dobri primeri za vakcinaciju. Dobijamo sad jedan kontraefekat što se tiče poverenja i davanja pozitivnih primera - kaže Marina Mijatović, iz Pravnog skenera.

Kakav je primer dala republička javna tužiteljka Zagorka Dolovac budući da je u sedištu Tužilaštva organizovala vakcinaciju za podobne tužioce, o čemu je pisao Direktno.rs?

- Ja sam to isto čuo, nemam nikakav dokaz o tome, voleo bih da se to proveri. Ono što vidimo jeste da postoje poruke između redova i da je zaista bilo vakcinacije u Republičkom Tužilaštvu u prošli ponedeljak, iza praznika - navodi Predrag Milovanović, član Udruženja tužilaca.

Ljuti se tužiteljka i tvrdi na delu je politizacija, pritisak na tužilaštvo i želja da mu se umanji značaj. Ali ne demantuje.

- Republičko javno tužilaštvo je u sklopu svojih aktivnosti namenjenih zaštiti zaposlenih u javnim tužilaštvima u Republici Srbiji u toku pandemije izazvane virusom SARS - KOVID 19, preduzelo korake radi obezbeđenja mogućnosti dobrovoljnog vakcinisanja svih zaposlenih koje je u toku, imajući u vidu značaj javnog tužilaštva kao ključnog organa za krivično-pravnu zaštitu u našoj zemlji - navodi se u saopštenju Republičkog javnog tužilaštva.

Preduzeli su pojedici u Tužilaštvu takve korake, da su osim svojih kolega, preskočili i celu prvu fazu imunizacije, jer ih po planu vakcinacija čeka tek u drugoj fazi. Zato će Milovanović da sačeka svoj red.

- Smatram da vakcinu treba da dobiju oni koji su u prvim borbenim redovima. Ja ću se držati one hronologije kako to smatraju stručniji i vičniji ljudi od mene - dodaje Milovanović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati