Korona

[ Izvor: Beta ]

11. 01. 2021. 16:00 0

U Hrvatskoj vakcinisano 30.000 građana

Hrvatska je i danas prijavila manji broj novozaraženih koronavirusom i hospitalizovanih nego ranije, vakcinisano je 30.000 građana, ali za sada nema najave popuštanja strogih epidemioloških mera.

U poslednja 24 časa umrlo je još 35 osoba, a od 3.141 testiranih, zaraza je potvrđena kod 230, saopštio je Nacionalni štab civilne zaštite.
Vakcinu kompanije Fajzer do sada je primilo gotovo 30.000 osoba, od kojih oko 13.000 zdravstvenih radnika i oko 15.000 u domovima za starije, rekao je direktor Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak.

Vakcinisano je i oko 770 pripadnika hitnih službi i 1.600 građana i zaposlenih u domovima za starije u zemljotresom pogođenim područjima Sisačko-moslavačke županije.

Capak je rekao da sutra stiže prva tranša od 3.600 doza vakcine kompanije Moderna i da tokom januara i februara treba da stigne još 52.000 doza te vakcine.


Ukoliko bude registrovana i vakcina kompanije Astrazeneka, do leta će biti vakcinisano 50 odsto stanovištva Hrvatske, naveo je Capak.

Dodao je da je Hrvatska po smrtnosti na milion stanovnika na 20. mestu od 27 država članica EU.

Capak je rekao i da neće biti promene strogog režima prelaska hrvatske granice, odnosno da će ostati obaveza posedovanja negativnog PCR testa za ulazak u zemlju ili mera samoizolacije do dobijanja negativnog nalaza.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati