Korona

[ Izvor: Mediji ]

04. 01. 2021. 17:15 1

Stiglo još 19.500 doza Fajzer vakcina na Torlak

Na Institut Torlak u Beogradu u popodnevnim satima je stiglo 19.500 Fajzer vakcina protiv koronavirusa.

Ministar zdravlja u Vladi Srbije dr Zlatibor Lončar sastao se danas sa članovima Nacionalnog koordinacionog tima za imunizaciju protiv koronavirusa.

Na sastanku je analiziran detaljan plan vakcinacije, prema prioritetima, za ovu nedelju.

Kako je predviđeno planom, prema prioritetima vakcinacije, ove nedelje će biti vakcinisani zdravstveni radnici i korisnici odnosno zaposleni u ustanovama socijalne zaštite, pre svega u gerontološkim centrima, kažu u Ministarstvu zdravlja Srbije.

Državni sekretar Ministarstva zdravlja Mirsad Đerlek izjavio je da je planirano da se do kraja nedelje vakciniše oko 11.000 ljudig. Prema njegovim rečima, danas ni u Srbiju trebalo da stigne još 19.500 vakcina Fajzer - Biontek.

Sputnjik V od sutra u upotrebi

Ðerlek kaže da će tokom ove nedelje biti utrošeno i 2.400 doza ruske vakcine "Sputnjik V", a da će najverovatnije jedan deo te vakcine već sutra biti stavljen u upotrebu.

- U prvoj fazi u planu je da se vakciniše oko 720.000 ljudi. Osim zdravstvenih radnika tu su i korisnici gerontoloških centara i ustanove socijalne zaštite, zatim stariji od 75 godina, građani od 64 do 74 godine koji imaju udružene bolesti - pojasnio je Ðerlek, koji je i predsednik Nacionalnog koordinacionog tima za imunizaciju.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati