Korona

Direktno.rs

20. 12. 2020. 11:08 42

"Proveravam svako jutro kod Bate u magacinu BIA koliko ima respiratora"

Kod predsednika Srbije Aleksandra Vučića ništa nije prepušteno slučaju, tako je danas proteklo i otvaranje nove kovid bolnice u Kruševcu, uz medijske ekipe i budno oko kamere.

- Proveravam svako jutro kod Bate u magacinu BIA koliko ima još respiratora - rekao je Vučić zadovoljno, alaudirajući da direktor BIA Bratislav Gašić čuva opremu za bolnice.

Predsednika su spremno dočekali svi radnici koji su na izgradnji nove bolnice radili, neki čak i po 18 sati, a Vučić je naravno pohvalio njihovu marljivost i trud.

- Ponosan sam na Srbiju i ljude koji su radili ovde u Kruševcu. Ljudi će sami videti. Oni su radili noć i dan. Zahvalan sam radnicima na svemu što su radili. Svi traže posebne respiratore, to je da ne bude odmah ventiliranje, želimo da damo sve to bolncama što pre. Ovo što smo ovde napravili je fantastična stvar, imaćemo oko 500 ležajeva - rekao je Vučić.

Osvrnuo se predsednik i na to kako je bilo nekad, pre dolaska Srpske napredne stranke na vlast.

- Ranije za promenu linoleuma u liftu trebalo po godinu dana, a sada za bolnicu samo četiri meseca - naveo je Vučić.

On je naglasio da oko 9,5 miliona evra košta samo oprema za novu kovid-bolnicu u Kruševcu.

- Neki su tajkuni potrošili preko 800 miliona evra. To su neke imaginarne pare, sa ciljem da sruše Srbiju, a Vučića ako stignu. Brinulo bi me da ne gradimo bolnice, puteve, ovako savest mi je mirna - rekao je Vučić.

Nakon priče o tajkunima, Vučić je prešao na priču o srpskoj ekonomiji.

- Iscrpljuje nas sve ovo, za Batajnicu i bolnicu u Kruševcu dato je tek nešto manje od 100 miliona evra, to su ogromne pare. Nadam se da su naši hrabri penzioneri dobili 5.000 dinara koje su počele da se isplaćuju od petka. To je skoro 75 miliona evra, ali javni dug Srbije je porastao najmanje, ne više od 5 odsto - naveo je predsednik.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 42

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati