Korona

[ Izvor: Beta ]

03. 12. 2020. 14:27 0

Bor: Od posledica kovida preminuo 24-godišnjak, zaražena i porodilja

U Opštoj bolnici u Boru je od posledica infekcije koronavirusom preminuo 24-godišnji mladić a pozitivan nalaz na prisustvo virusa ima i porodilja koja je u izolaciji u gradskom porodilištu i trenutno se oseća dobro dok će beba biti testirana, izjavio je danas direktor Opšte bolnice Goran Joksimović.

Naveo je da se na kovid odeljenju te zdravstvene ustanove trenutno leče 92 pacijenta, od kojih 74 imaju pozitivan nalaz na testu dok je petoro na respiratorima.

- Za bolnicu ove veličine to je veliki broj jer dnevno imamo i do 40 pregleda kovid bolesnika, odnosno dve trećine pacijenata koji dođu na pregled. I pored toga, niko od ne-kovid pacijenata neće biti uskraćen za medicinski pregled i terapiju, ali molim sve da bez preke potrebe ne dolaze u bolnicu ako pregled mogu da odlože - apelovao je Joksimović.
Upozorio je da su zdravstveni radnici u Boru "na ivici snage" pošto je 67 njihovih kolega, koji čine 13 odsto zaposlenih, "van stroja" zbog infekcije.

- Ministarstvo zdravlja ne odobrava prijem novih radnika uz obrazloženje da je bolnica ispunila broj zaposlenih. Ako se ovaj trend nastavi, neće imati ko da radi. Imaćemo prostor i aparate ali ne i zdravstvene radnike - upozorio je direktor borske Opšte bolnice. 


Dodao je da problem predstavlja i činjenica da pojedini članovi porodica ne žele da iz bolnice izvedu starije pacijente koji su izlečeni od kovid-19, čime se ne oslobađaju mesta za one kojima je hospitalizacija neophodna.

- Porodice navode da nemaju uslove da pacijenta izoluju nakon povratka sa odeljenja, iako su im otpusne liste otkucane - rekao je Joksimović. 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati