Korona

[ Izvor: Beta ]

02. 12. 2020. 15:16 0

Pet pacijenata preminulo u Opštoj bolnici u Leskovcu, zaražen 71 zaposleni

U leskovačkoj Opštoj bolnici je tokom noći umrlo petoro kovid pacijenata iz tog grada i okoline, a na respiratorima je četvoro, od kojih dvoje u veoma teškom stanju, potvrđeno u toj zdravstvenoj ustanovi.

Koronavirusom je inficiran 71 zaposleni u bolnici, a u izolaciji su 104 od ukupno 1.366 lekara, medicinskih sestara i tehničara, službenika i pomoćnog osoblja.

Direktor Opšte bolnice Nebojša Dimitrijević rekao je da je broj zaraženih medicinskih radnika utvrđen posle masovnog testiranja antigenskim testom i da skoro nema bolničke službe u kojoj nema inficiranih.

 

- Pored inficiranih virusom, u izolaciji su i sve njihove kolege s kojima su bili u kontaktu. Ponovo će biti testirani i svi koji u međuvremenu nisu zaraženi vratiće se na posao - kazao je Dimitrijević.

Ukazao je da nedostaju stručni kadar i pomoćno osoblje.

- Primaćemo nove ljude na dva do tri meseca pošto smo dobili saglasnost Ministarstva zdravlja. Medicinske radnike ćemo povlačiti s Nacionalne službe za zapošljavanje i svi će raditi u kovid bolnici. Tamo nam je potrebna pomoć, jer smo u samoj bolnici drastično smanjili broj intervencija i samo radimo hitne operacije na hirurgiji i urologiji - rekao je Dimitrijević.

 

Pozvao je volontere da se jave Opštoj bolnici.

- Neki su se već javili i rade u kovid-bolnici kao spremačice, čistačice, obični radnici… Najbitnije je da oni najpre prođu obuku oblačenja i svlačenja zaštitne opreme - naveo je direktor.

U kovid-odeljenju pri Opštoj bolnici u Leskovcu se leči 161 pacijent, a kapacitet je 180.

Po podacima Zavoda za javno zdravlje u Leskovcu, za 24 sata testirano je 580 stanovnika Jablaničkog okruga, a kod 146 rezultati su bili pozitivni.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati