Korona

[ Izvor: Beta ]

02. 12. 2020. 12:23 0

U Poljskoj više od 600 mrtvih u danu, broj zaraženih premašio milion

U Poljskoj je za poslednja 24 časa registrovano 13.855 novozaraženih korona virusom, čime je broj obolelih od početka pandemije prešao milion, a za poslednji dan preminulo je 609 kovid-19 pacijenata, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

 

Dok se poslednjih dana broj otkrivenih novih slučajeva drži daleko od rekordnih preko 27.000 dnevno sa početka novembra, broj preminulih ne prati tu silaznu krivulju i ponovo raste na nivo preko 600 preminulih dnevno, kako je bilo i rekordnih novembarskih dana, pa je prošle srede zabeležen crni rekord 674 preminula za jedan dan.

U bolnicama je trenutno 20.855 kovid-19 pacijenata koji u zemlji od 38 miliona stanovnika imaju na raspolaganju ukupno 39.051 kovid-19 ležaj, a u teškom stanju na respiratorima su 2.023 pacijenta, što su dve trećine ukupnog broja respiratora u zemlji.

 

U karantinu se nalazi 268.256 ljudi, a pod sanitarnim nadzorom 12.283.

U Poljskoj lekar daje uput za testiranje ukoliko pacijent ima bar četiri simptoma kovid-19, a "dok broj preminulih odražava realnije epidemiološku situaciju, broj novozraženih smanjuje se i zbog manjeg pristupa testiranju koje Poljaci sve češće izbegavaju".

Krajem novembra, Poljska je imala, posle Meksika, najviši procenat potvrdjenih slučajeva u ukupnom broj testova, 45 odsto, dok je prosek za sedam dana u Češkoj, kao i u Srbiji iznosio, prema podacima SZO, 26 odsto.

U Poljskoj ali i u Češkoj sve manje ljudi, posebno sada pred bozićne praznike, prijavljuje simptome kovid-19 lekaru kako ih ne bi uputio na test i kako ne bi morali u karantin.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati