Korona

[ Izvor: N1 ]

30. 11. 2020. 19:30 0

Korona i u Domu za decu u Veterniku

Prisustvo koronavirusa registrovano je kod skoro četvrtine korisnika i zaposlenih u Domu za decu i omladinu ometenu u razvoju u Veterniku, pišu mediji.

Prema rečima pojedinih zaposlenih i roditelja, zaraženo je oko 150 korisnika i još 50 radnika Doma. Navode da su prvi potvrđeni slučajevi infekcije kod zaposlenih registrovani još početkom nedelje, ali da, osim njihovog udaljavanja sa radnog mesta i smeštaja u obaveznu izolaciju, drugih promena u načinu rada u Domu nije bilo.

Epidemiološki tim sa Instituta za javno zdravlje Vojvodine započeo je u petak testiranje svih korisnika i zaposlenih, ali s obzirom na to da je kapacitet doma 550 korisnika i da o njima brine 275 radnika, taj proces će potrajati, navode u Pokrajinskom sekretarijatu za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova.

Dodaju da za sada nemaju informaciju o tačnom broju zaraženih, jer testiranje nije završeno, kao i da su inficirani korisnici u jednom od ukupno četiri paviljona doma.

- U 95 odsto slučajeva zaraženi nemaju nikakve simptome. Ipak, zbog sigurnosti, svi će morati da budu testirani - navode u Sekretarijatu.

Prema njihovim rečima, svi nepokretni korisnici veterničkog doma su testirani i svi su negativni. U paviljonu, gde se nalaze inficirani korisnici u Domu "Veternik", po nalogu epidemiologa, oformljene su zelena, žuta i crvena zona, a prema rečima zaposlenih, 12 sati tamo provode radeći u skafanderima.

Najnoviji dnevni presek Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku pokazuje da je COVID-19 prisutan kod 550 korisnika i 239 zaposlenih u ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih lica u Vojvodini.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati