Korona

Direktno.rs

02. 12. 2020. 10:28 6

Nećemo pobediti koronu, građani prepušteni sebi ANKETA DIREKTNO

"Ko će pobediti koronu?", pitali smo naše čitaoce u poslednjoj anketi našeg portala. Učešće u glasanju uzelo je 4.029 posetilaca, a prema rezultatima ankete, Srbiji se crno piše, jer 39,2 odsto čitalaca smatra da je nećemo pobediti.

Srbija već nedeljama beleži rekordne brojeve novozaraženih i umrlih od koronavirusa. Koliko je loša i ozbiljna epidemiološka situacija u Srbiji pokazuje statistika i činjenica da se broj novozaraženih koronavirusom u našoj zemlji duplirao najbrže na svetu - za samo dve nedelje.

Po broju potvrđenih slučajeva na milion stanovnika imamo rekordan broj, te se tako Srbija po broju novozaraženih našla i ispred SAD, Ujedinjenog Kraljevstva, Nemačke, Kanade, Indije, Japana.
Zahvaljujući katastrofalnoj politici državnog vrha, oličenog u Aleksandru Vučiću i nedostatku profesionalne i lične odgovornosti članova Kriznog štaba, došli smo u situaciju koja sve više poprima alarmantne obrise. Građani su izgubili poverenje u nadležne institucije, zdravstvo funkcioniše na ivici kapaciteta i generalno vlada opšte rasulo sistema.

Anesteziolog i predsednik Sindikata lekara i farmaceuta Srbije, Rade Panić, zaplakao se u emisiji na TV N1 govoreći "da je zdravstveni sistem Srbije zvanično pukao", podsećajući na izjavu ministra zdravlja Zlatibora Lončara da je trenutno zaraženo koronavirusom 2.340 zdravstvenih radnika. Praktično, došli smo u situaciju da uskoro neće biti koga da nas leči, a brojne bolnice, širom Srbije, raspisuju vanredne konkurse za prijem zdravstvenih radnika na određeno vreme.
Krizni štab radi pod neprestanim pritiskom režima i rastrzan je između mera koje nalaže struka i očekivanja vlasti koja svoje poteze povlači u skladu sa raspoloženjem svog biračkog tela i onim što joj donosi političke poene. Za to vreme, u mnogobrojnim gradovima Srbije, proglašava se vanredna situacija, te su građani prepušteni sami sebi i paroli "Snađi se".

Otuda i ne čude rezultati ankete, jer je postalo očigledno da Srbija nema kapacitete da se suoči sa epidemijom ovakvih razmera, te da će korona proći kada utihne i širom sveta. Pandemija je pokazala koliko je sistem u Srbiji truo i da je država neprestano ulažući u privatni sektor, totalno zanemarila javno zdravlje građana. Dok nam se deca leče SMS porukama, a bolnice su u fazi raspadanja, vlast donira izgradnju crkava, a sa druge strane okrivljuje građane za nedisciplinu i neodgovornost.
Sve ovo je tužna slika Srbije 21. veka, iz koje sve više ljudi odlučuje da je napusti, jer ne može da čeka da prođe život, dok se SNS ne smiluje da napravi uređenu državu i demokratsko društvo.

Prema rezultatima, na drugom mestu se našla opcija "Narod" (32,5%); na trećem Aleksandar Vučić (15,2%), koji je najviše i doprineo ovakvom scenariju; četvrtom, Goran Vesić (11,6%), večiti zamenik gradonačelnika grada koji ima najporaznije podatke od svih u Srbiji; i na petom mestu Krizni štab (1,5%), čiji članovi su odlikovani ordenom Karađorđeve zvezde za odanost i poslušnost Vučiću u sprovođenju njegove (sve)volje.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati