Korona

Direktno.rs

29. 11. 2020. 16:36 6

Za 14 dana broj zaraženih u Srbiji duplirao se najbrže na svetu

Koliko je loša i ozbiljna epidemiološka situacija u Srbiji pokazuje statistika i činjenica da se broj novozaraženih koronavirusom u našoj zemlji duplirao najbrže na svetu - za samo dve nedelje!

Srbija je tako prema broju dana za koliko treba da se duplira broj slučajeva svetski rekorder. Ovaj broj se kod nas duplirao za samo 14 dana, sa 80.000 hiljada zaraženih koliko smo imali 15. novemba, danas smo došli do broja od ukupno 169.214 registrovanih slučajeva.

Po broju potvrđenih slučajeva na milion stanovnika takođe imamo rekordan broj, te se tako Srbija po broju novozaraženih danas nalašla i ispred SAD, Ujedinjenog Kraljevstva, Nemačke, Kanade, Indije, Japana.

Srbija je trenutno u crnoj zoni na mapi sveta, jer je broj novih slučajeva kovida na milion stanovnika 984, a veći broj od nas ima jedino Gruzija.

Podsetimo, od posledica koronavirusa u Srbiji u poslednja 24 časa preminulo je 65 osoba. Od 15.508 testiranih pozitivno je  6.179 osoba. Na respiratorima su 252 osobe.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati