Korona

Direktno.rs [ Izvor: Raskrikavanje.ba ]

29. 11. 2020. 19:31 45

"Pandemija koronavirusa nije gotova"

Krajem novembra pojavili su se članci s tvrdnjama Majkla Jidona, bivšeg potpredsednika kompanije Fajzer, prema kojima je "pandemija završena", a svet "nema nikakve potrebe za vakcinama”. Ipak, njegove tvrdnje su se pokazale kao neosnovane ii netačne.

Iako je Fajzer Pharma objavio naslove o puštanju svoje vakcine protiv koronavirusa, bivši potpredsednik i ranije glavni naučnik ove kompanije doktor Majkl Jidon u autorskom tekstu napisao je da nisu potrebne vakcine kako bi se pandemija COVID-19 privela kraju, objavio je National Herald.

Jidonove tvrdnje, prema kojima je "pandemija gotova", višestruko su opovrgnute i u člancima koje su objavili Poynter, New Indian Express, te National Herald India. Najopširnija analiza Jidonove netačnih navoda o pandemiji koronavirusa objavljena je na stranici Health Feedback, a u njoj, između ostalog, stoji:

- Između septembra i ranog novembra 2020. godine zabeležen je porast dnevnih Covid-19 slučajeva, hospitalizacija i umrlih u Velikoj Britaniji i verovatno je da će ovaj trend potrajati još neko vreeme. Tvrdnja da je "pandemija u osnovi gotova u Velikoj Britaniji" je netačna, te kontradiktorna podacima i britanske vlade i stranice Our World in Data, koji pokazuju porast u broju dnevno potvrđenih Covid-19 slučajeva u Velikoj Britaniji koji idu od manje od 5.000 slučajeva u septembru do oko 25.000 u novembru. Ovaj porast prati i rastući broj umrlih od Covid-19. 

Naime, od ove je bolesti do sad u svetu umrlo preko milion i 600.000 ljudi, dok broj trenutno zaraženih iznosi preko 20 miliona, te raste iz dana u dan.

Dodatno, iako su u organizmu osoba koje su prebolele Covid-19 prisutna antitela na virus SARS-CoV-2, nauka još nije pronašla odgovor na pitanje koliko taj imunitet traje.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 45

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati