Korona

[ Izvor: Beta ]

27. 11. 2020. 17:13 0

U Sloveniji 1.609 novoobolelih, umrlo još 48 osoba

U Sloveniji je u poslednja 24 sata potvrdjeno 1.609 novih infekcija koronavirusom i umrlo je još 48 obolelih od KOVID-19, objavljeno je danas, a vlada je oštre restriktivne mere, koje su na snazi već mesec dana, produžila za još najmanje nedelju dana.

Od 6.587 testiranih kod 1.609 je potvrđena zaraza, što je 158 infekcija manje nego prethodni dan, a udeo pozitivnih smanjen je na 24,3 odsto u odnosu na dan ranije, kad je iznosio 27,3 odsto, rekao je na konferenciji za novinare Jelko Kacin, portparol vlade za KOVID-19, prenela je Hina.

Kacin je naveo da su podaci nešto povoljniji iako je stanje s talasom epidemije i dalje vrlo ozbiljno i zabrinjavajuće.

Ukupan broj zaraženih od početka izbijanja epidemije u Sloveniji povećao se na 72.682, trenutno je aktivnih slučajeva 20.268.

Porast broja hospitalizovanih pacijenata još nije zaustavljen i taj broj i dalje raste, pa je sada u bolnicama na kovid odeljenjima 1.324 pacijenata, 37 više nego juče. Na intenzivnoj nezi smešteno je 199 teško obolelih, a s preminulima u poslednja 24 sata ukupan broj smrtnih slučajeva povećan je na 1.293.

Po fatalnim ishodima bolesti u odnosu na celokupnu populaciju Slovenija je među zamljama na vrhu "crne" liste država pogođenih pandemijom.

Zbog još uvek vrlo teške situacije s epidemijom slovenačka vlada je juče produžila najstrožije mere za još najmanje nedelju dana, uključujući policijski čas, zabranu okupljanja van porodičnog kruga i "zatvorenost" unutar opština.

Kako prenose slovenački mediji, epidemiolozi bliski vladi ocenjuju da do popuštanja bilo kojih restriktivnih mera ne sme da dodje dok se broj dnevnih zaraza ne stabilizuje na ispod 1.000 dnevno.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati