Korona

Direktno.rs

28. 11. 2020. 18:27 3

DOKLE SMO DOŠLI Doktori ljude pregledaju preko Tvitera

Epidemiološka situacija u našoj zemlji svakim danom je sve gora, bolnice su prepune, a zbog velikog broja novozaraženih lekari ne stižu da pregledaju pacijente. Neki su stoga stručne savete rešili da potraže na Tviteru, a hrabra doktorka koja i sama boluje od kovida "pregledala je" pluća pacijenata.

Grudni hirurg Vesna Milanović oduševila je građane, jer uprkos tome što trenutno i sama boluje od koronavirusa, pomaže svojim kolegama tako što od kuće pregleda nalaze i rendgen snimke obolelih pacijenata.

- Danas sam iako bolesna, i ležim, odgledala 20-ak RTG nalaza pluća, laboratorija puno, dala th. po protoloku i savete, jer ljudi ne mogu stići do doktora ni posle dan, dva ni tri !! A tek u bolnicu? Ako treba tu sam. Uvek u službi pomoći narodu - napisala je na Tviteru grudni hirurg Vesna Milanović.

I dok je vlast i Krizni štab dozvolio održavanje Crnog petka, doktori koji su "uvek u službi pomoći narodu" ne prestaju sa svojim poslom čak ni kad su bolesni. 

Fotografije građana koji su juče satima čekali ispred butika da ugrabe snižene komade odeće zapanjili su lekare. Oni, pak, pacijente leče i kada nisu u ordinaciji, a svoju pomoć ponudila je i primarijus dr Slavica Plavšić, specijalista za plućne bolesti u penziji. 

- "Twiter ordinacija". Još jedna mučna, teška priča, sa dobrim krajem, nadam se. Otac, sin, kiseonik! U velikom gradu, u Kovid haosu, u bolnicama nema mesta. Kontrola za tri dana!? SAT 86% "Doktorka, molim vas pomozite!" - napisala je lekar specijalista za plućne bolesti Vesna Plavšić.

Pregledanje pacijenata na internetu znak je da je zdravstveni sistem preopterećen zbog borbe sa pandemijom koronavirusa. Najbolji primer bolnice pred pucanjem je Klinika za infektivne i tropske bolesti u Beogradu ispred koje pacijenti na pregled čekaju satima.

U međuvremenu, vlast i Krizni štab govore da je situacija pod kontrolom i da ne treba pojačavati postojeće mere. Pitanje je samo dokle će hrabri lekari i naš zdravstveni sistem ovaj pritisak moći da izdrže.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati