Korona

Direktno.rs

25. 11. 2020. 10:31 10

UDRI PO HRVATIMA A u "ekonomskom džinu" 7.579 zaraženih za 24 sata

Aleksandar Vučić je od početka epidemije ponosno isticao koliko se Srbija bolje nosi u borbi sa koronavirusom, a kao parametar uvek je u prvi plan isticao Hrvatsku. Njegovim stopama išli su i naprednjački medijski gloduri, pa su o brojkama u Hrvatskoj izveštavali na kataklizmičan način. A veličali Srboiju kao "ekonomskog džina"...

Najočitiji primer takvog pisanja jeste Informer, čiji je glavni urednik predsednik Srbije, koji je krajem oktobra i početkom novembra donosio naslove u kojima su dominirale reči "haos", "katastrofa"... I sve to kada se broj zaraženih u Hrvatskoj kretao između 2.700 do gotovo 3.600.

Zanimljivo, Informer je 21. novembra, kada je u Hrvatskoj bilo 3.573 nova slučaja korone i 47 umrlih dao naslov da "Korona gazi Hrvatsku", dok je istog dana u Srbiji bilo 5.774 osobe obolele od kovida. 

Kovid u međuvremenu nije prestajao da hara u Srbiji, broj zaraženih je konstantno rastao, pa smo sada preko 7.500 novozaraženih (danas ih je tačno bilo 7.579). Ali, kao da to Aleksandru Vučiću i medijima koje on uređuje nije presudno, već samo kako se sa ovom pošasti bore u komšiluku (čitaj u Hrvatskoj).

Uostalom, kako i očekivati drugačiji pristup, kada je Vučić konstantno pričao da je "Srbija ekonomski tigar", da je ubedljivo najbolja u regionu, da se niko tako ne bori sa koronavirusom kao Srbija, te da je glavni cilj, kako je Vučić rekao, da budemo najbolji u regionu po broju umrlih.

Stoga i ne čudi što Informer onda likuje nad stanjem u Hrvatskoj, pa je 1. novembra na sajtu ovog medija izašao sada već čuveni naslov: "HRVATI NA KOLENIMA: Nećemo imati mleka, mesa, nemamo za plate i penzije ako zaključamo zemlju! SAD JE JASNO: SRBIJA JE EKONOMSKI DŽIN".

Tako su režimski mediji pisali kada je u Hrvatskoj bio duplo manji broj novozaraženih nego što je sada situacija u Srbiji. Stoga se postavlja pitanje da li je Vučiću i njegovim jurišnicima najbitnije da budemo bolji od Hrvatske ili da iz svega izađemo sa što manje žrtava i da što veći broj života bude spašen?

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 10

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati