Korona

Direktno.rs

25. 11. 2020. 06:51 32

Vučić: Biće ih 1,8 miliona, 500.000, milion vakcina...

"Pokušaćemo da nabavimo milion doza vakcina. To je naš cilj. Ne mogu da garantujem. Ali želimo da nabavimo milion doza do kraja godine i da obezbedimo zdravstvene radnike", rekao je sinoć Aleksandar Vučić prilikom obilaska kovid bolnice u Zemunu.

Predsednik Srbije je tri puta javno govorio o nabavci vakcina protiv koronavirusa i bacio je u enigmu građane. Jer, sva tri puta se "frljao" podacima i nijednom taj broj nije bio isti!

Prvi put se Vučić oglasio 12. novembra, kada je postalo jasno da će Evropska unija kupiti "Fajzerove" vakcine. 

- Srbija je obezbedila 1,8 miliona doza vakcine protiv koronavirusa, najverovatnije "Fajzerove", koje stižu pre kraja decembra - rekao je Vučić prilikom obraćanja iz Predsedništva.

Četiri dana kasnije Vučić je imao novo obraćanje javnosti, ovoga puta je Milomira Marića gostovao kod njega na TV Happy, kada je predeednik ponovo pričao o nabavci vakcina. Samo, činilo se da je Vučić zaboravio šta je rekao tog 12. novembra, pa je izneo potpuno drugu brojku.

- Država će dati sve od sebe da do kraja godine nabavi ne 10.000 ili 30.000 vakcina, već pola miliona. Ne mogu da garantujem još, ali obećavam da će biti značajna količina, a ne samo neka manja. To je pitanje sata i dana. Time želimo da smanjimo pritisak na bolnice, da zdravstvene radnike obezbedimo. Nebitno je odakle je vakcina, samo da ih naše vlasti dozvole - naglasio je Vučić prošlog ponedeljka na TV Happy. 

Već tada su se mnogi pitali kako je moguće da od garantovanih 1,8 miliona doza "Fajzerove" vakcine dođemo do broja od 500.000. Pritom, razlika od 1.300.000 doza vakcina nije delovala kao sitnica, a javnost je postavljala pitanje kako je za četiri dana pređen put od sigurne nabavke vakcine do pokušaja da se ona nabavi.

Međutim, ako ste mislili da je tu kraj Vučićevog igranja brojkama, kao da je u nekom kvizu, prevarili ste se. Sinoć je predsednik svega i svačega u Srbiji bio u poseti radovima na kovid bolnici u Zemunu, kada je, a kako drugačije, ponovo govorio o brojkama.

- Pokušaćemo do kraja godine da nabavimo milion doza vakcine, to je naš cilj. Ne mogu da garantujem. Ali, želimo da nabavimo tih milion doza i da obezbedimo zdravstvene radnike - rekao je Vučić i dodao da će Srbija nabaviti vakcine koje će sebi nabaviti EU - Fajzer ili Moderna, ali da se razgovara i s "kineskim i ruskim partnerima".

E, sad, pitanje koje se nameće za predsednika Srbije je šta je istina od ove tri brojke i da li je u bilo kojoj situaciji Vučić govorio istinu? Saznaćemo do kraja godine.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 32

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati