Korona

Petar Bošnjaković

22. 11. 2020. 07:00 2

Manipulatori, broj zaraženih je veći za 147 odsto, a umrlih za 42

Informacije u vezi epidemije korone u Srbiji koje ministarstvo daje su nekompletne, što je svojevrsna manipulacija. Kao i odabir podataka. A istina je da se za 21 dan novembra meseca, broj zaraženih povećao za 147%, a broj umrlih za 42%.

A kako to radi njegov brat u svojoj zemlji, Kini.

Najnovije stanje nove epidemije koronavirusne upale pluća od 24:00, 19. novembra. Vreme objavljivanja: 2020-11-20. Izvor: Health Emergency Office. 31 provincija (autonomne regije i opštine) i Xinjiang Production and Construction Corps izvestili su da je 17 novih slučajeva potvrđeno (confirmed), svi su uneti iz inostranstva (Fuđijan 6, Šangaj 4, Šanki 3, Guangdong 2, Peking 1, Sečuan 1); nema novih smrtnih slučajeva; a 1 sumnjiv slučaj lokalnog stanovništva (Tjanđin).

Istog dana izlečeno je i otpušteno 20 novih slučajeva, a 1.116 bliskih kontakata je oslobođeno medicinskog posmatranja.Teški slučajevi su isti kao i prethodnog dana.

Trenutno postoji 306 potvrđenih (confirmed) slučajeva unetih iz inostranstva (uključujući 1 teški slučaj ) i nema postojećih sumnjivih slučajeva. Ukupno je 3.752 potvrđena slučaja, izlečeno je i otpušteno 3.446 slučajeva, a nije bilo smrtnih slučajeva.

Umesto osam, kao u Srbiji, daju 12 podataka. To je za domaće. Oni su u toku. A ima i dodatak za strance. Kada se preuzima tekst na engleskom, dodati su sledeći podaci: (trenutno) postojećih potvrđenih slučajeva 311 (uključujući 1 teški slučaj), ukupno izlečenih i otpuštenih slučajeva 81.453 i ukupno 4.634 preminule osobe. Ukupno je prijavljeno 86.398 potvrđenih slučajeva, a postoji i 1 sumnjiv na slučaj. Ukupno je pronađeno 875.061 bliskih kontakata, a 12.412 bliskih kontakata je i dalje pod medicinskim nadzorom.

Prijavljeno je 14 novih slučajeva asimptomatskih infekcija (sve uneto iz inostranstva); 1 potvrđen slučaj (unet iz inostranstva) istog dana; 59 medicinskih osmatranja je ukinuto istog dana (25 iz inostranstva); 373 slučaja asimptomatske infekcije i dalje su pod medicinskim nadzorom (367 slučajeva uneto iz inostranstva).

Iz Hong Konga, Makaa i Tajvana prijavljeno je ukupno 6.146 potvrđenih slučajeva. Među njima je bilo 5.491 slučaj u Specijalnoj administrativnoj regiji Hong Konga (5.233 otpuštenih i 108 smrtnih slučajeva), 46 slučajeva u Specijalnoj administrativnoj regiji Makao (46 otpuštenih slučajeva) i 609 slučajeva na Tajvanu (545 otpuštenih slučajeva i 7 smrtnih slučajeva).

Naravno, na kraju tog dodatka stoji napomena:

Note: When quoted by the media, please mark "The information comes from the official website of the National Health Commission."

Kakvo je stvarno stanje u Srbiji, ne zna se. A u toku je tek treća ofanziva. Na slici su prikazane vrednosti za svaku posebno. Zasnovani su na zvaničnim podacima. Tokom ove jesenje registrovano je 7,3 puta više novih slučajeva nego tokom cele prve "ofanzive".

Petar Bošnjaković, doktor tehničkih nauka, profesor u penziji.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati