Korona

Direktno.rs

21. 11. 2020. 07:15 19

"MOGU DA IZDRŽE DVA SATA" Direktor zabranio deci hranu i piće u školi

Direktor Osnovne škole "Nikola Tesla" u Rakovici Stanislav Stevuljević zabranio je učenicima da donose hranu i piće u školu jer njihovo konzumiranje "povećava rizik od infekcije koronavirusom". On je pored ove odluke, koja je razbesnela roditelje i učenike, uveo i poseban raspored časova osnovcima mimo preporuka Kriznog štaba.

Više roditelja dece koja pohađaju nastavu u osnovnoj školi „Nikola Tesla“ nam je na email redakcije poslalo apel da objavimo na našem portalu odluke direktora ove ustanove.

Najnoviji skandal u kome se opet pojavljuje ime ovog direktora je njegova samovolja i poruke starešinama odeljenskih zajednica na Viber grupi ove škole. U ovoj poruci Stevuljević je obavestio roditelje da je doneo odluku o zabrani donošenja bilo kakve hrane ili pića u školu!

Direktor je ovo obrazložio time da se konzumiranjem istih povećava rizik zaražavanja učenika koronavirusom jer prilikom jela skidaju maske i grupišu se dok jedu. On je takođe naveo da za dva ili tri sata koje provedu u školi učenici nemaju potrebu za hranom i pićem.

Još veći revolt roditelja izazvao je raspored časova dece po grupama, pogotovo kada su najmlađi školarci u pitanju. Stevuljević je dao sebi slobodu i da uvede osnovcima raspored časova mimo odluke Kriznog štaba i epidemiologa.

Iako je preporuka Kriznog štaba da niži razredi idu samo pre podne u školu, prema rasporedu direktora deca koja pohađaju drugi, treći i četvrti razred, odlaze na nastavu koja traje od 17 do 19.30.

Inače, pomenuti direktor već je bio predmet medija 2017. godine kada su pisali je udario šamar trinaestogodišnjem učeniku, na šta je on rekao da ga "je možda malo gurnuo". a poznat je i po drugim incidentima sa đacima.

Stevuljević je godinu dana kasnije naterao učenika osmog razreda da skine majicu sa likom Gavrila Principa, a petorici njegovih drugova skinuo je majice sa porukom "Dogodine u Prizrenu".

Kada je učenik pitao direktora zašto mu smeta Princip, oni su rekli da ga je nazvao "majmunom koji je izazvao Prvi svetski rat", kao i da ta majica predstavlja "neprimerenu političku provokaciju".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 19

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati