Korona

Direktno.rs

19. 11. 2020. 10:57 10

"NEMA KO DA VAS ČUVA" Lekar: Zdravstveni sistem u potpunom kolapsu

Naš zdravstveni sistem nije pred pucanjem, već je u raspadu i potpunom kolapsu. Ne znam koliko će još moći da radi kovid režim, u pitanju su bukvalno dani - reči su hirurga Vladimira Đorđevića.

Da je stanje u Srbiji alarmantno zbog cele situacije u kojoj se zbog koronavirusa našao srpski zdravstveni sistem pokazuje i konkurs koji je raspisao Klinički centar Srbije za prijem zdravstvenih radnika, u kom traži 252 doktora, 15 farmaceuta i čak 1.010 zdravstvenih radnika sa višom i srednjom stručnom spremom, od čega 878 medicinskih sestara. 
Doktor Đorđević, hirurg iz Kragujevca, osvrnuo se na stanje u zdravstvu u Srbiji, i izrazio zabrinutost ne znajući koliko će još moći da funkcioniše kovid režim.

- U pitanju su bukvalno dani - napisao je dr Đorđević, i istakao da već nema dovoljno ni posteljnih ni ljudskih resursa.

- Opet katastrofalno kasne sa "merama" i donose pogrešne odluke. Već nema dovoljno ni postojećih posteljnih ni ljudskih resursa, zaposleni su na ivici snage i živaca - rekao je on.

Ovaj lekar se osvrnuo i na nepreduzimanje strožih mera, kako od Kriznog štaba, tako i od Vlade Srbije.

- U takvoj situaciji, "oni" hladno odugovlače spasavanje situacije, braneći ekonomiju koja više ne postoji. Broj zaraženih (zvanično evidentiranih) eksponencijalno raste iz dana u dan, a rašće i sledećih dana. Dugoročne posledice navedenog tek ćemo videti. Ko je odgovoran za to? Čuvajte se sami, dragi moji, jer više nema ko da vas čuva - poruka je ovog lekara.

Zbog dramatične epidemiološke situacije u Srbiji, sa više od 10.000 novozaraženih samo u poslednjih 48 časova, tek sutra će biti održana nova sednica Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa. Juče je, po broju obolelih Srbija oborila rekord, jer je od 18.040 testiranih građana pozitivno bilo 5.613, preminulo 27, a na respiratorima u bolnicama širom Srbije nalazi se 182 pacijenta. 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 10

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati