Korona

[ Izvor: Nova.rs ]

13. 11. 2020. 12:16 1

Korona ušla u Pošte, propusti u sprovođenju mera

U Glavnom poštanskom centru u Zemunu, gde je trenutno kod 11 radnika potvrđen koronavirus, postoje ozbiljni propusti u sprovođenju epidemioloških mera, a ni u drugim radnim jedinicama situacija nije bolja, kaže radnik pošte Zoran Pavlović. Iz JP "Pošta Srbije" potvrđuju da kod njih ima zaraženih radnika, ali negiraju nepoštovanje mera.

Zoran Pavlović kaže da je, prema njegovim saznanjima, merenje temperature radnicima pošte pre retkost nego pravilo. A iz prve ruke zna kako to izgleda u Glavnom poštanskom centru u Zemunu, gde se nalazi i najveći broj zaposlenih, oko 780 radnika.

- Ja radim u Glavnom poštanskom centru i znam da tamo postoji toplomer, ali on služi eventualno za stranke koje dolaze u poštu, ne za one koji su zaposleni – njima se temperatura ne meri - kaže Pavlović.
Kaže da u ovoj poštanskoj jedinici nedostaju i sredstva za održavanje higijene.

- Mi ni sapun nemamo ako ga sami ne kupimo. Od jula meseca smo dobili tri maske za ceo ovaj period - objašnjava on.
Dodaje da je zaključno sa 10. novembrom u Glavnom poštanskom centru registrovano 11 osoba kod kojih je potvrđen koronavirus, što nije jedina poštanska jedinica sa obolelima.

- Kako sam čuo od kolege, oboleo je i jedan broj zaposlenih u radnoj jedinici održavanja u Kumodraškoj - kaže i dodaje da se ni tamo radnicima ne meri temperatura.

Kako se saznaje od radnika pošte koji je zaposlen u Kumodraškoj 248, kod njih toplomer čak i ne postoji, a trenutno je od 300 zaposlenih koronom zaraženo čak 20 radinika.
U Pošti Srbije poštuju se sve mere koje su preporučene od strane nadležnih i zaposleni su detaljno instruisani o načinu ponašanja u složenoj epidemiološkoj situaciji, kažu iz ovog javog preduzeća.

- Obezbeđene su dovoljne količine zaštitnih sredstava i dezinficijenasa za ličnu upotrebu i radne površine, kao i vanredne dezinfekcije prostora po usvojenim procedurama nadležne Funcije bezbednosti i zaštite - navode iz Pošte Srbije.
Dodaju da je, nažalost, i pored svih mera, prirodno da i zaposleni JP “Pošta Srbije” oboljevaju, ta da je na današnji dan, od ukupno blizu 15 hiljada zaposlenih, kod 146 potvrđeno prisustvo koronavirusa.

- Odgovorno stojimo pri stavu da je ovo Preduzeće preduzelo sve neophodne mere kako bi se zaštitili zaposleni i korisnici poštanskih usluga, te da je određeno da usled eventualnog nepridržavanja istih, za to odgovorni mogu snositi sankcije - naglašavaju iz ovog preduzeća.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati