Korona

Direktno.rs

06. 11. 2020. 14:37 0

Preminulo 10 osoba, 2.282 novoobolelih!

Prema poslednjim podacima, koronavirus je u Srbiji potvrđen kod još 2.282 osobe, a od posledica zaraze preminulo je 10 ljudi. Testirano je 12.947 uzoraka.

Kada je reč o zaraženima po gradovima, najkritičnije je u Beogradu, koji ima 1.144 novozaraženih (najveći broj u BG do sada), zatim slede Novi Sad 219, Kraljevo 60, Niš 50, Vranje 32, Zrenjanin 29, Pančevo 25, Sremska Mitrovica 22, Ljubovija 20... Ostali gradovi imaju manje od 20 novoregistrovanih.

Podsetimo, Srbija već dva dana zaredom ima više od 2.000 zaraženih, kovid bolnice se pune iz časa u čas, a u Beogradu ponestaje mesta. Samo u poslednjih 24 sata u Beogradu je bilo više od 100 prijema.

To znači da je 50 posto onih kod kojih je potvrđena infekcija iz Beograda. Od ukupnog broja svih potvrđenih u Beogradu, njih 14 posto je bilo sa opštine Novi Beograd, zatim Zemun 13 posto, Zvezdara 11,7, Čukarica 11,5, Rakovica 11 posto. Ostali su sa manjom zastupljenošću.

- Svakog dana je sve veći broj osoba koje zahtevaju hospitalizaciju i sve više popunjavamo bolničke kapacitete - kazala je dr Kisić Tepavčević.

Stručnjaci epidemijsku situaciju u Srbiji opisuju kao nepovoljnu, zbog čega je zasedao i Krizni štab.

U Beogradu je najkritičnija situacija što se tiče zaraženih, a bolnički kapaciteti u prestonici su pri kraju, rekao je državni sekretar Ministarstva zdravlja Mirsad Đerlek.

Virus se širi i u ostalim delovima zemlje. Raška je zabeležila najveći porast novoobolelih u poslednja tri meseca. Od 35 uzoraka obrađenih u Zavodu za javno zdravlje Kraljevo, za dan 5. novembar, čak 16 je bilo pozitivno.Nestabilna je epidemijska situacija i u Kragujevcu. U odnosu na period od pre dve nedelje, broj pacijenata koji dolazi na pregled u kovid ambulantu gotovo je utrostručen.

Direktor Kliničkog centra Kragujevac prof. dr Predrag Sazdanović ističe da su bili u pravu kada su pre dve nedelje najavljivali apokaliptični scenario. Isključivo možemo da nađemo razloge u neodgovornom ponašanju pojedinaca i ilegalnim okupljanjima, poručuje Sazdanović i dodaje da su spremni za najgori scenario.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati