Korona

[ Izvor: N1 ]

31. 10. 2020. 21:54 1

"Američki lekari profitiraju od smrtnih slučajeva izazvanih koronom"

Dok SAD beleže svetski rekord u broju zaraženih koronavirusom, predsednik SAD Donald Tramp tvrdi da američki lekari profitiraju od smrtnih slučajeva izazvanih posledicama kovid- 19, prenosi CNN.

 

Trampov zastrašujući napad na lekare, kako izveštava CNN, dešava se u vreme kada SAD beleže novi globalni rekord u broju novozaraženih u jednom danu, a 17 država se bori s nedostatkom bolničkih kreveta.

Umesto plana kako prevazići pandemiju, Tramp iznosi tvrdnje da američki lekari naduvavaju brojke slučajeva koronavirusa jer "dobijaju više novca ukoliko neko umre od korone", navodi CNN.

 

- Naši lekari su vrlo pametni ljudi. Ono što govore jeste da im je žao i da svi umiru od kovida. Međutim, dok lekari iz drugih zemalja navode osnovne bolesti kao uzroke smrti pacijenata, američki lekari odabiru koronavirus. Kod nas kad postoji sumnja, bira se kovid. Sada će oni reći kako je strašno što sam ovo rekao, ali to je istina. Tako dobijaju više novca i profitiraju - rekao je Tramp na skupu u Mičigenu.

- Lekari i medicinske sestre svakodnevno odlaze na posao kako bi spasili živote ljudi. Rade svoj posao. Donald Tramp bi trebalo da prestane da ih napada i da radi svoj posao - rekao je Bajden na skupu u Minesoti.

Trampove tvrdnje o lekarima profiterima izazvale su bes radnika u zdravstvenom sistemu.

Predsednica Udruženja medicinara SAD Suzan Bejli rekla je da je Trampova optužba zlonamerna, nečuvena i potpuno pogrešna.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati