Korona

[ Izvor: Beta ]

25. 10. 2020. 19:44 0

SITUACIJA OZBILJNA Zatvaraju se škole u Republici Srpskoj

Republički štab za vanredne situacije doneo je danas odluku da škole u Republici Srpskoj budu zatvorene na sedam dana, odnosno do 1. novembra.

- Nemamo širenje virusa unutar škola, ali je ovo preventivna mera da analizom odredimo način kako ćemo organizovati nastavu u narednom periodu - izjavila je posle sednice Kriznog štaba ministarka prosvete i kulture Natalija Trivić.

Ona je dodala da će se u tom periodu nastava odvijati onlajn.

Ministarka trgovine i turizma RS Suzana Gašić rekla je da Štab doneo odluku prema kojoj se rad svih ugostiteljskih objekata ograničava na period od 6 časova do 22 časa.

Ona je dodala da je namera da se deluje preventivno na dalje širenje virus u zajednici, kao i da se "skrene pažnja javnosti da se mora odgovornim ponašanjem sprečiti širenje virusa".

Gašićeva je istakla da Vlada RS ne želi da donosi rigoroznije mere, te da se i odluka o ograničavanju rada ugostiteljskih objekata odnosi na narednih sedam dana, posle čega će se ponovo analizirati stanje.

- Ne želimo da dođemo u situaciju da obustavljamo rad ugostitelja i hotelijera i ne sme više doći do zatvaranje privrednih subjekata i svi tome možemo doprineti - rekla je ona.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite RS Alen Šeranić izjavio je da je u poslednjih sedam dana epidemiološka situacija u RS značajno pogoršana.

- Imali smo 173 zaražena na 100.000 stanovnika, u sredini smo cele Evrope, uz nas je Hrvatska. Najgore indikatore imaju Belgija i Češka - kazao je Šeranić.

Dodao je da je stopa smrtnosti od posledica korona virusa u RS 1,66 na 100.000 stanovnika, ali da podaci u vezi sa smrtonšću uvek kasne, pa se očekuje da će i ova stopa biti pogoršana.

- Današnja sitaucija je takva da imamo 50 posto zaraženih od broja testiranih. Značajno je da je do danas 414 ljudi u bolnici - kazao je Šeranić.

Bolnica u Gradiški će, najavio je, ići u preraspodelu kapaciteta, kao i Univerzitetsko-klinički centar u Banjaluci.

Prema njegovim rečima, Domovi zdravlja u RS su takođe opterećeni.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.

Kolumna



Uterivanje istine

Zoran Živković [13.03.2024.]




Video dana

Modni kritičar

Anketa

Jeste li i vi dobili povećanje računa za struju?

Rezultati