Korona

[ Izvor: Beta ]

25. 10. 2020. 15:35 0

Španija vratila vanredno stanje

Španija je danas uvela novo vanredno stanje, drugo na teritoriji cele zemlje od početka epidemije koronavirusa, radi suzbijanja širenja infekcije.

Španski premijer Pedro Sančes rekao je da će njegova vlada iskoristiti vanredno stanje da uvede policijski čas od 23.00 do 6.00 u celoj zemlji, osim na Kanarskim ostrvima.

Lider španskih socijalista rekao je građanima da mera stupa na snagu večeras i naveo da će od parlamenta naredne nedelje tražiti da produži vanredno stanje do maja.

Prvo vanredno stanje na teritoriji cele zemlje Španija je uvela u martu, a ukinula u junu, posle smanjenja broja infekcija. Španija je, uz Italiju, u martu i aprilu bila pandemijom najteže pogođena evropska zemlja.

Vanredno stanje je u oktobru bilo uvedeno i u Madridu. Ono je trajalo dve nedelje sa ciljem da primora vlasti glavnog grada da ograniče putovanja stanovnika kako bi bio smanjen nagli rast broja infekcija.
Španija je ove nedelje postala prva evropska zemlja sa više od milion potvrđenih infekcija od početka epidemije. Sančes je u petak rekao da bi stvaran broj zaraženih mogao da bude oko tri miliona.

Španija je u petak prijavila oko 20.000 novozaraženih u prethodna 24 časa i 231 smrtni ishod od posledica zaraze, čime je broj umrlih u toj zemlji povećan na 34.752.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.

Kolumna



Uterivanje istine

Zoran Živković [13.03.2024.]




Video dana

Modni kritičar

Anketa

Jeste li i vi dobili povećanje računa za struju?

Rezultati