Korona

[ Izvor: Južne vesti ]

23. 10. 2020. 11:54 0

U niškom Čairu će opet biti otvorena kovid bolnica

Niš će ponovo imati privremenu kovid bolnicu, najavila je gradonačelnica Dragana Sotirovski, a kaže da će verovatno ponovo hala "Čair" biti opremljena za pacijente. Za desetak dana bi hala mogla da bude opremljena za prve pacijente zaražene koronom, dodaje, ukoliko to bude potrebno.

I u Nišu se povećava broj pacijenata sa potvrđenim virusom korona, ali Sotirovski kaže da trenutno ne razmišljaju o proglašenju vanredne situacije, pišu Južne vesti.

Epidemiolozi ocenjuju epidemiološku situaciju nestabilnom, dodaje gradonačelnica, te zato najavljuje da će ponovo biti otvorena privremena kovid bolnica u Nišu.

- S obzirom na to da raste broj zaraženih, Niš planira da u što kraćem roku otvori privremenu kovid bolnicu. Ona će najverovatnije biti u Čairu i mi ćemo najverovatnije za jedno desetak dana biti spremni da primimo prve pacijente ukoliko ih bude bilo - kaže Sotirovski.

Kao i u prvom talasu epidemije, tako i sada očekuju da takva bolnica pomogne Kliničkom centru, kaže Sotirovski, s obzirom na to da ova ustanova prima pacijente od Kladova do Preševa i pod velikim je pritiskom.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati