Korona

Direktno.rs [ Izvor: BBC ]

18. 10. 2020. 09:43 2

REDOVI Kinezi se vakcinišu bez završenih kliničkih testova

Kineski grad Jivu, u centralnoistočnoj provinciji Zhejiang, već nudi građanima vakcinu protiv Covid-19, čak i ako još nije u potpunosti završio kliničke testove.

Stotine ljudi, prema lokalnim medijima i britanskom emiteru BBC, postrojile su se od ranih jutarnjih sati.

Vakcina je počela da se primenjuje u petak, 16. oktobra, u gradskom zdravstvenom centru. Stanovnicima se za dve doze tretmana naplaćuje 400 juana (60 dolara).

Kineske vlasti su do sada odobrile upotrebu vakcina samo za hitne slučajeve ili za ljude koji su u najvećem riziku, poput zdravstvenih radnika, carinskog osoblja, diplomata i zaposlenih u državnim kompanijama koji moraju da rade u inostranstvu. Stoga je ovo vakcinisanje šire populacije apsolutna novost.

Vakcinu je razvila kineska kompanija Sinovac Bioteč i nije u potpunosti testirana niti zvanično odobrena za stavljanje u promet. Zbog ograničene količine, vakcina se nudi onome ko se prvi pojavi i ko za nju može da plati 60 dolara.

U međuvremenu, farmaceutske kompanije takođe su započele procedure za započinjanje distribucije vakcine. Sinofarm je poslednjih dana pokrenuo onlajn rezervacije u Pekingu i Vuhanu, glavnom gradu provincije Hubei i epidemiji gde je prvi put otkriven koronavirus.

Studenti koji putuju u inostranstvo spadaju u kategorije kojima je kineska nacionalna farmaceutska grupa dala puno ime Sinofarm, koja je državna kompanija, zajedno sa inostranim osobljem i prvim operaterima.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati