Korona

[ Izvor: Mediji ]

15. 09. 2020. 18:49 3

Korona u vrtićima: Zaraženo dete, troje u izolaciji

U jutrošnjem televizijskom gostovanju epidemiologa Predraga Kona pojavile su se informacije o prenošenju virusa korona između dece u jednoj osnovnoj školi na Novom Beogradu. U istom gostovanju Kon je rekao i da je u pet vrtića potvrđeno šest pozitivnih slučajeva, te da je zaraženo četvoro dece i dve vaspitačice. Iz Gradskog sekretarijata za obrazovanje i dečju zaštitu su dobili informaciju da je prisustvo virusa potvrđeno kod dve vaspitačice, te da je troje dece izolovano, a da je zaraza potvrđena samo kod jednog.

- U beogradskim vrtićima od početka septembra potvrđeno je prisustvo korona virusa kod dva vaspitača u vrtiću u Borči, dok nije prijavljeno zaražavanje dece koja borave u kolektivu.

Predškolskoj ustanovi u Zemunu prijavljeno je zaražavanje jednog deteta na letovanju, ali dete se nije vraćalo u kolektiv nakon odmora, tako da nije bilo u kontaktu sa grupom i vaspitačima. Osim toga, još dvoje dece iz iste ustanove je u izolaciji zbog kontakta nekoga iz porodice sa zaraženima.

Za sada sve protiče bez problema, opreznost je na najvišem nivou, nije bilo nikakvih relaksacija mera i tako će ostati i dalje dok god je virus prisutan u Srbiji - navode iz Sekretarijata.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati