Korona

[ Izvor: Mediji ]

14. 09. 2020. 10:07 9

Krizni štab: Nove mere od petka u 18 časova

Na sednici Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa, koja je počela u 8.30 sati, razmatra se uvođenje obavezne samoizolacije od 10 dana za sve naše građane koji se vraćaju iz Crne Gore, BiH i Hrvatske.

Međutim, mediji pišu da su male šanse da se takva odluka i donese. Umesto toga, biće doneta preporuka da svi koji su boravili u zemljama u kojima broj zaraženih ovim virusom raste, budu u samoizolaciji, kao i da njihova deca ne idu u školu 7 do 10 dana.

Prof. dr Darija Kisić Tepavčević rekla je nakon sednice Kriznog štaba da pojedini indikatori pokazuju da se situacija može promeniti.

- Ovom prilikom apelujemo na sve naše građane koji se nalaze u sudesnim zemljama, da se vrate u svoju zemlju do petka, jer od petka u 18 časova ćemo imati drugačiji režim. Od petka će se uvesti nadzor za sve putnike koji ulaze - rekla je Kisić Tepavčević.

Obavezni karantin, kao jednu od tačaka, koja će se naći pred članovima štaba, juče je najavilo i Ministarstvo zdravlja. Jučerašnjih 108 novoobolelih od 3.082 testiranih, ministarstvo je ocenilo kao blagi porast, a posledicu povratka građana sa odmora u Crnoj Gori i u Hrvatskoj.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 9

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Tradicija

Zoran Živković [24.07.2024.]




Video dana

Avantura zove

Anketa

Da li ste za kopanje litijuma u Srbiji?

Rezultati