Korona

[ Izvor: Beta ]

17. 08. 2020. 19:55 3

"Epidemiološka situacija i dalje nesigurna"

Direktorka Insituta za javno zdravlje "Batut" Verica Jovanović izjavila je da je epidemiloška situacija u Srbiji i dalje nesigurna, a da bolji pokazatelji o broju novoobolelih govore da se pre svega zaštitne mere primenjuju u većem obimu.

- Pratiii smo iz nedelje u nedelju situaciju i videli da se u ovom drugom piku talasa dogodilo da se broj novozaraženih, pojave sumnji i broja hospitalizovanih pacijenata, mnogo sporo smanjivao - rekla je Jovanović za TV Pink.

Ona je navela da pored manjeg broja novoobolelih, i broj kovid pozitivnih smeštenih u bolnicima potvrđuje da se radi o boljoj epidemiloškoj situaciji.

- Pojedine bolnice iz kovid režima rada prelaze u non-kovid sistem - dodala je Jovanović.

Kako je navela, "to je rezultat, pre svega, dobrog ponašanja i primene zaštitih mera", pri čemu su od ključnog značaja zaštitne maske i držanje fizičke distance.

Ona je naglasila da se te mere moraju i dalje primenjivati, jer je epidemiološki nesigurna situacija i oprez je obavezan iako su pokazatelji bolji nego u prethodnim nedeljama.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati