Korona

Direktno.rs

03. 08. 2020. 10:46 9

EKSKLUZIVNO Spotovi sa lekarima potpisnicima zahteva za smenu Kriznog štaba (VIDEO)

Lekari potpisnici peticije kojom se traži smena Kriznog štaba i jasna nadležnost nad Kovid bazom, sami su napravili spotove u kojima podsećaju zašto su se okupili u neformalnoj grupi "Ujedinjeni protiv kovida".


U više spotova lekari, sada već preko 2.870, istakli su njihove zahteve, a prati ih i muzika sa motivacionim porukama, između ostalog i kao odgovor na reči zamenice direktora "Batuta" Darije Kisić Tepavčević, koja je istakla da su potpisnici "nekompetentni".

Zatim je ministar zdravlja Zlatibor Lončar istakao da svi ti potpisi imaju političku pozadinu, da bi onda na scenu stupila profesorka Danica Grujičić, rečima da bi "bilo bolje da su ti lekari potpisnici pomogli kolegama u kovid ambulantama, pa onda mogu da kritikuju šta požele".

A novi odgovor su imali u vidu dva video snimka, pa su se na jednom ređale slike doktora u skafanderima, koji su tako replicirali Danici Grujičić, a u tom prvom snimku je izdvojena i replika iz filma "Balkanski špijun": "Danice, kako si naivna".

U drugom video snimku je direktorki Instituta za onkologiju odgovoreno pesmom, da bi na kraju tog video snimka mogla da se vidi iscrpljena fotografija lekara potpisnika pisma za smenu Kriznog štaba.

Jake poruke lekara

Lekari pozivaju građane da poštuju epidemiološke preporuke uprkos njihovom kasnom dolasku. Kolege da stanu uz njih, jer "jedini način da pobedimo strah koji vlada u zdravstvu je da svi stanemo zajedno".

"Samo zajedno možemo pomoći jedni drugima. Samo zajedno možemo pomoći građanima Republike Srbije u ovoj borbi. Borba protiv kovida je zajednička borba", poručuju lekari u svojim zahtevima.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 9

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati