Korona

[ Izvor: Mediji ]

15. 07. 2020. 08:44 3

"Umro nam je dečko 1994. godište"

"Preminuo nam je dečko 1994. godište, bio je bez hroničnih bolesti. To su strašne stvari, ali i dalje kod mene na Voždovcu svakog dana gledam da se mladi okupljaju u zgradama, u grupama voze liftovima, jedni do drugih, niko maske ne nosi. Klinika je puna mladih ljudi, ali mnogi u Srbiji to i dalje ne shvataju", izjavio je direktor Klinike za infektivne i tropske bolesti u Beogradu Goran Stevanović.

Ona kaže kako je krajnje zabrinut zbog perioda koji nam tek predstoji.

- Stariji su shvatili poruku i zbog toga sa njima postoji sve manje problema. Čuvaju se, za razliku od njihovih mlađih ukućana, koji su upravo zbog toga već danima na udaru virusa. Nakon što se Infektivna klinika napunila pacijentima koji su njihovo godište, sa teškim simptomima kovida-19, krajnji je momenat da deca i mladi ozbiljno shvate kakva opasnost im preti - kaže direktor Infektivne klinike.

Na pitanje da li je ovo isti virus koji smo imali u martu i aprilu, koliko se promenio i da li je mutirao, kaže da o tome ne može da se razgovara u trenutku, pre urađenih studija koje bi to potvrdile.

- Nekome se čini da je oslabio, nekom drugom da je nikada jači. Ni za jedno ni za drugo ne postoji dokaz. Da bismo tvrdili da je kovid-19 sada ojačao, morali bismo da uradimo dugoročnu studiju koja bi uključivala genetska i laboratorijska ispitivanja, istovremeno sa mnogim drugim istraživanjima. Dok to ne uradimo, sve je na nivou subjektivnog utiska i nagađanja - kaže dr Stevanović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati