Korona

[ Izvor: Beta ]

08. 07. 2020. 14:59 5

Lončar o policijskom času

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je danas da će Krizni štab konačnu odluku o uvođenju policijskog časa tokom vikenda doneti u naredna dva dana.

Lončar nije precizirao da li će ta mera biti uvedena na teritoriji cele Srbije, navodeći da nije namera da se "kažnjavaju" oni koji se pridržavaju svih epidemioloških mera.Zlatibor Lončar je posle sastanka sa direktorima kovid bolnica kazao da epidemiolozi sagledavaju stanje na terenu i podatke o broju zaraženih i testiranih, o tome gde se i kojom brzinom širi virus korona, kakva je klinička slika pacijenata i koliko se zadržavaju u bolnici, kao i kakvi su kapaciteti bolnica i gde koje mere mogu da se primene, preneo je RTS.

- Gledaćemo da ne kaznimo nikoga ko se pridržavao mera. Recimo, u Sremskoj Mitrovici imamo malo obolelih, zašto bi se to odnosilo na one koji se pridržavaju mera i gde svi nose maske - rekao je Lončar.Na pitanje kada će se znati odluka o policijskom času, Lončar je kazao da Krizni štab ima još dva dana da donese najbolje moguće mere koje će, kako je naveo, dati rezultate i da doprineti smanjenju broja zaraženih i hospitalizovanih.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je sinoć uvođenje policijskog časa od petka do ponedeljka.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati