Korona

V. Perović

08. 07. 2020. 08:37 14

Zukorlić: Vučićeve tvrdnje o Bajramu nisu istinite, Bošnjaci su uvređeni

Muarem Zukorlić, predsednik Stranke pravde i pomirenja, rekao je da Aleksandar Vučić ne govori istinu kada kaže da je obeležavanje Bajrama glavni razlog za eskalaciju epidemije korona virusa u Novom Pazaru, Tutinu i Sjenici.   

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je sinoć na konferenciji za novinare rekao da je obeležavanje Bajrama najviše uticalo na širenje zaraze u novopazarskom regionu.  

Zukorlić u izjavi za Direktno.rs ocenjuje da je Aleksandar Vučić ponovo upao u zamku koalicionih partnera iz Novog Pazara i Sandžaka koji žele sa sebe da skinu odgovornost sa stanja u kome se trenutno nalazimo. 

- U pitanju su klasične dezinformacije. Bajram je bio 24. maja, a eskalacija epidemije kovida 19 u Novom Pazaru, Tutinu i Sjenici je počela pre dve nedelje. Dakle, nemoguće je da je proslava Bajrama, koji je bio pre više od mesec i po dana, uticala na širenje zaraze - rekao je Zukorlić. 

On kaže da je Islamska zajednica 100 procentno poštovala sve preventivne mere Vlade Republike Srbije. 

- Čak su i pre Bajrama utvrđene precizne i vrlo stroge preventivne mere obeležavanja najvećeg islamskog praznika u džamijama. Islamska zajednica je i sada, pre nekoliko dana, samoinicijativno zatvorila sve džamije - naveo je on i dodao:

- Međutim i pored toga, Aleksandar Vučić za eskalaciju epidemije traži uzrok u islamskim verskim obredima, a ne u diskotekama, noćnim barovima ili političkim skupovima gde njegov partner skače u masu, a dočekuje ga već zaraženi gradonačelnik i pola rukovodstva te stranke. Posle jučerašnjeg istupanja predsednika Vučića meni se javilo više ljudi, Bošnjaka iz Novog pazara, koji su mi kazali da se osećaju veoma neprijatno i uvređeno, jer to što je Vučić rekao nije tačno. Ta izjava predstavlja i skretanje pažnje sa veoma loše situacije u novopazarskoj bolnici gde se već godinama na čelnim pozicijama smenjuju dr Đerlek i dr Mahmutović - zaključio je Zukorlić.    

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 14

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati