Korona

Direktno.rs

07. 07. 2020. 08:17 7

"Zašto ne mogu da radim PCR test u privatnoj klinici?"

Naša čitateljka iz Beograda obratila se redakciji pismom u kojoj je objasnila kako se i na koji način vrše PCR testovi na koronavirus u Srbiji, a kako u Makeoniji. Pitajući se, istovremeno, šta se to kod nas krije i zašto nije dozvoljeno raditi testove u privatnim klinikama?

Uz manje redakcijske promene prenosimo pismo:

Moj sin, star 16 godina, dobio je simptome koronavirusa 21. juna na dan Vučićevih lažnih izbora. Tek peti dana dobio je rezultat da je pozitivan... Iako živimo sami, nisu hteli da testiraju i mene jer, kako kažu, nisam imala simptome?!

Pošto sam morala na službeni put u Makedoniju, želela sam da uradim test da bih bila sigurna da nisam zaražena i da nikoga ne bih eventualno ugrozila.

Zakazala sam dan unapred PCR testiranje u privatnoj klinici "Zan Mitrev", u opštini Karpoš u Skoplju, i dobila termin za 8.35 časova. Primljena sam u minut i sve je bilo završeno u 8.42. PCR test je plaćen 65 evra, ali ono što je najvažnije bris se radi i iz nosa i iz grla pa je mogućnost greške testa odnosno lažno pozitivnog ili lažno negativnog rezultata sveden na nulu! 

Posle 13 časova od testiranja - dobila sam negativan rezultat. E, sad, u Srbiji se PCR test radi samo brisom iz nosa, a ne i iz grla, a tako je bilo i dok je postojala mogućnost da se testira svako ko plati 6.000 dinara.

To znači da je i te kako moguća greška u testiranju ukoliko bris nije dobro uzet, odnosno ako medicinski tehničar na adekvatan način ne zagrebe sluzokožu. 

Pitam nadležne, državu i sve koji se bave koronavirusom kod nas, zašto je u Srbiji zabranjeno testiranje u privatnim klinikama? Šta i zašto se krije?

Sve se, zapravo, svodi na jedno, da je ovo je još jedan dokaz da režim sve vreme falsifikuje rezultate, u prvo vreme da bi se opravdalo održavanje lažnih izbora u vreme pandemije, a sada da bi se prikrilo da je Aleksandar Vučić odgovoran za eksploziju virusa.

Verna čitateljka Direktno.rs iz Beograda

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 7

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati