Korona

Direktno.rs

05. 07. 2020. 20:41 16

Vučiću je bolnica u Pazaru opremljenija od nemačkih?!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da u Novom Pazaru imamo jednu od najboljih bolnica, bolje opremljenu nego nemačke! Slike devojčice koja ispred bolnice prima infuziju i loša epidemiološka situacija u Pazaru, međutim, ovo snažno demantuju.

Korisnici na društvenim mrežama danas su ostali nemi nad prizorom devojčice koja van bolnice prima infuziju, sedeći za stolom. Zgrada bolnice, njeno okruženje, i bager na fotografiji liče pre na zapušteno seosko imanje nego na bolnicu koja je, kako je predsednik rekao, modernija od nemačkih bolnica!

Možda je atraktivnija, doduše, za filmove strave i užasa, ali za lečenje ljudi svakako nije. Otud je broj preminulih u Novom Pazaru logičan sled okolnosti. Vučić, ipak, za razliku od ovih koje kruže na tviteru, ima fotografije daleko boljeg kvaliteta i kadrova koji ovu bolnicu predstavljaju kao spejs šatl.

 - Evo ja vas molim da pokažete slike bolnice Novog Pazara iznutra i spolja. Najlakše je svaliti krivicu na drugoga. Lekari su umorni. Sve je ovo pokušaj političke manipulacije. A šta je to što nedostaje, osim lekara i medicinskog osoblja. U ovom trenutku tamo je tri osobe na respiratorima, a ostali su na kiseoničkom modu - rekao je Vučić i dodao da nije istina da ne rade respiratori koji su nedavno dopremljeni u taj grad.

Zna i predsednik da je teško poverovati da je ova fotografija manipulacija, jer će pre biti da se manipuliše brojem preminulih od ove bolesti, a to rade nadležni, o čemu je čak pričao i ministar turizma Rasim Ljajić kada je pričao smrti svog prijatelj.

- Imao je negativna tri PCR testa u Novom Pazaru, Tutinu i Beogradu, nikada antibiotik nije popio i nije bio bolestan, zvanično nije preminuo od kovida, ali sigurno jeste. Vidite da tu postoji prostor za manipulacije brojkama - rekao je Ljajić.

I predsednik, kao i premijerka Ana Brnabić i ministar zdravlja Zlatibor Lončar, vrlo dobro znaju da građani Novog Pazara koji su im skandirali i nazivali ih lopovima (a koje je Vučić nazvao narko dilerima!), nisu došli tu kao politički akteri nego kao građani koji se s pravom plaše za svoje i zdravlje članova svojih porodica i sugrađana.

I umesto da se nakon tog incidenta ova bolnica bar za nijansu upristoji i da se pomogne osoblju i obolelima, izbacuje se devojčica van da prima infuziju dok je nadziru medicinska sestra ili doktorka.

Takođe su svi oni svesni da lekarima koji su okrenuli leđa premijerki i ministru zdravlja nisu izmanipulisani, već da su vođeni savešću.

Jedini koji manipulišu su oni koji donose odluke, kriju broj preminulih, šminkaju statistike, odlaze na godišnje odmore onda kada treba najviše da se govori, dozvoljavaju održavanje utakmica i izbora, kao i proslave kojekakvih pobeda.

I, u pravu je predsednik, Nemačka bi mogla da nam pozavidi po količini beskrupuloznosti i nemarnosti za druge.

Tu smo moderniji! 

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 16

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati