Korona

Direktno.rs

03. 07. 2020. 21:07 4

Panić: Vučić manipuliše vestima, izbori će nam doći na naplatu

Ono što je doprinelo sadašnjem stanju, a ja se plašim da brojke nisu potpuno tačne jer sa terena dobijamo drugačije informacije, jeste prerano relaksiranje mera. Siguran sam da je sve urađeno da bi se održali izbori da bi izlaznost bila po volji onih koji su ih organizovali. Skrivanje informacija od građana, ponašanje javnih ličnosti, sve je to dovelo do opuštenosti građana. Plašim se da će posledice izbora tek doći na naplatu za pet, šest dana - izjavio je predsednik Sindikata lekara i farmaceuta dr Rade Panić.

- Mislim da mere nisu adekvatne. Ovaj put su morale bolje da budu organizvoane mere, nikako policijski čas. Kazne za maske nije loša stvar, ali ta suma i samo nošenje maski neće doprineti do toga da se zaravni epidemiološka kriva. Porast obolelih je registrovan početkom juna. Imali su 20 dana da reaguju, ali očigledno nisu - rekao je dr Panić u emisiji "Crvena linija" na televiziji N1.

On je govorio i o tome da mere koje su uvedene za vreme vanrednog stanja nije trebalo da budu popuštene odjednom, već postepeno.

- Sve potiče odgovornosti Kriznog štaba, odnosno političara u Kriznim štabovima koji odlučuju, a sve odluke donosi premijerka. Oni su odgovorni što su mere prebrzo relaksirane. Svaki epidemiolog će vam reći da se mere ukidaju postepeno i prati se situacija. Sada imamo situaciju da rastu žarišta u Srbiji. Struka koliko god se trudila da sakrije to da su izbori jedan od razloga porasta obolelih, ne ide im baš najbolje - konstatovao je predsednik Sindikata lekara i farmaceuta.

Dodao je i to da je pre sedam dana situacija bila gora nego za vreme vanrednog stanja, a sada je, kako kaže, značajno gora.

- Interna odeljenja su iseljena po bolnicama širom Srbije i sada se sve to pretvara u kovid odeljenja. Nije tačno to što je Vučić rekao da KBC "Dragiša Mišović" nije kovid bolnica. Možda nije zvanično proglašena, ali su tamo kovid pacijenti. To je vrlo opasna manipulacija informacijama jer se time gubi poverenje u Krizni štab i one koji se pitaju i donose odluke - istakao je doktor.

Osvrnuo se i na ponašanje političara vladajuće stranke u izbornoj noći kada je organizovano slavlje i igranka uz trubače.

- Trebalo je da političari pokažu građanima kako treba da se ponašaju. To slavlje, grljenje, ljubljenje stvorilo je privid da je epidemija pod kontrolom. Ona mesta koja su bila najopasnija, gde su se organizovali iozbori, nismo mogli ni da vidimo jer retko ko je od medijima išao u mala mesta, gde su izbori u vrlo malom prostoru organizovani, a znate i sami koliko je to opasno, okupljanju u prostorijama sa malim zapreminama. Molio bih političare da se odgovorno ponašaju i da i oni slušaju savete struke. Takođe apelujem i na građane da shvate ozbiljnost situacije - rekao je dr Panić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati