Korona

Direktno.rs

03. 07. 2020. 18:56 18

NEMAČKI "ZDF": Srpska vlast krije broj umrlih od korone

Kada je premijerka Srbije u žarištu korone u Novom Pazaru stala pred mikrofon, ljuti građani skoro da nisu mogli da se smire. Dovikivali su imena mrtvih, preminulih od Covid-19, zbog lošeg upravljanja i korupcije. Lekari su se okretali premijerki, brojke obolelih i umrlih su "prešminkane" i situacija je gora nego što Vlada želi da prizna - navodi se u video prilogu nemačke televizije "ZDF hojt", koja je izveštavala o aktuelnoj situaciji u Srbiji sa koronavirusom, navodeći između ostalog, da je ublažavanje mera zbog izbora doprinelo sve većoj zarazi virusom.

- U Evropi postoje zemlje u kojima se registruje porast broja inficiranih, Srbija na primer. Posle kratkog "lokdauna", skoro se i vratio svakodnevni život. Sa izbornim žurkama pre dve nedelje ili punim fudbalskim stadionima. Vlada smatra da je situacija pod kontrolom, ali po tom pitanju u međunarodnoj zajednici raste sumnja - navodi se u izveštaju nemačke televizije.

U video prilogu koji su stanovnici Nemačke imali priliku da vide, dominiraju slike iz Novog Pazara, zvižduci premijerki i ministru zdravlja i svedočenja ljudi koji tvrde da ima mnogo više umrlih nego što srpske vlasti prikazuju.

- Slike iz bolnice očigledno pokazuju da je zdravstveni sistem preopterećen. Prepuna odeljenja, nedostaje materijal, a i osoblje, jer su i oni često sami inficirani - navodi ZDF i dodaje:

- Porast infekcije je počeo neposredno pred parlamentarne izbore. Ublažavanje mera protiv korone je pomoglo vladajućoj stranci predsednika Vučića u pobedi. Sa trubačima se slavilo, a nakon toga su se razbolela tri člana Vlade.

Televizija konstatuje da je u Srbiji ponovo obavezno nošenje zaštitnih maski, kao i to da je Evropska unija demonstrativno upozorila svoje građane u vezi sa putovanjima u Srbiju.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 18

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati