Korona

[ Izvor: Beta ]

28. 06. 2020. 20:01 0

U Italiji još 174 novozaraženih, više od polovine u Lombardiji

Italija je objavila da su u prethodna 24 časa u toj zemlji registrovane još 174 osobe zaražene koronavirusom i da su umrle 22.

Današnja objava Ministarstva zdravlja Italije potvrdila je višenedeljni opšti trend da najveći broj novozaraženih dolazi iz epidemijom najteže pogođenih regiona na severu, dok u južnim ima manje od 10 novih slučajeva infekcije ili ih uopšte nema.

Više od polovine zaraženih u prethodna 24 časa je u Lombardiji - 97, a sledi region Emilija-Romanja sa 21 novoinficiranom osobom.


Zvaničnici pokušavaju da uđu u trag širenju zaraze u tom regionu, započetom u kurirskoj kompaniji koja je ove nedelje prijavila destine slučajeva zaraze.

Osam regiona na jugu Italije nije prijavilo nijedan novi slučaj zaraze u prethodna 24 časa, a pet je prijavilo svega jedan.

U Italiji, koja je u prvim mesecima epidemije bila njeno središte u Evropi, zaraza korona virusom potvrđena je kod više od 240.000 osoba, od kojih je umrlo blizu 35.000.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati