Korona

Direktno.rs

02. 06. 2020. 15:50 1

U Vuhanu za 19 dana na testirano 10 miliona ljudi

U kineskom gradu Vuhanu je u 19 dana sprovedeno gotovo 10 miliona testiranja na prisustvo koronavirusa.

Prema informacijama "Global Tajmsa", u periodu od 14. maja do 1. juna je u Vuhanu, koji ima 11 miliona stanovnika, testirano 9.890.000 osoba.

Širom grada su otvoreni privremeni centri za uzimanje briseva, a masovno testiranje za cilj ima da se spreči dalje širenje zaraze preko asimptomatskih pacijenata.

Nadležnici grada Vuhana su saopštili da je tokom testiranja potvrđeno 300 asimptomatskih slučajeva zaraze koronavirusom.

Kina od početka pandemije izostavlja broj asimptomatskih slučajeva, odnosno nosilaca virusa koji ne pokazuju simptome zaraze, među kojima su kašalj, groznica, otežano disanje i upala pluća, zbog čega su kineskoj administraciji upućene i kritike da saopštava manje brojke u odnosu na stvarno stanje.

Dosadašnja testiranja u Vuhanu koštala su 126.580.000 dolara. Kampanja masovnog testiranja pokrenuta je nakon što je u jednom stambenom naselju otkriveno šest slučajeva. Vuhan, odakle je u decembru prošle godine i krenula globalna pandemija, bio je daleko najteže pogođen grad u Kini.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati