Korona

[ Izvor: Pirotske vesti ]

01. 06. 2020. 07:44 0

Korona ušla u pirotski vrtić: Zaražena servirka

Rad predškolske ustanove "Čika Jova Zmaj" u Pirotu obustavljen je, posle preporuke Štaba za vanredne situacije i to iz predostrožnosti, kako pišu Pirotske vesti.

Kako ovaj portal piše, u saopštenju Zavoda za javno zdravlje Pirot, stoji da je 29. maja uzorkovan bris jedne od servirki koja radi u kuhinji i servira hranu u PU "Čika Jova Zmaj".

- Rezultat brisa izdat od laboratorije IZJZ Niš 31. maja u 10 sati je pozitivan. Odmah je obaveštena direktorka PU Milka Colić, sprovedeno je dopunsko epidemiološko ispitivanje o ostvarenim kontaktima na radnom mestu. Sprovedeno je sati uzorkovanje briseva od zaposlenih u kuhinji i bliskih kontakata na radnom mestu - navodi se u saopštenju.

Kako dalje dodaju, zaposlena kod koje je registrovan pozitivan nalaz je poslednji put radila 22. maja, a prve simptome razvila je 26.

- Kako su zaposleni na radnom mestu nosili zaštitne maske i poštovali sve preventivne mere, mala je verovatnoća da se virus prenese na ostale zaposlene. Međutim, zbog postojanja asimptomatskih oblika i virusonoštva koje se ne ispoljava simptomima, predlažemo da svi zaposleni koji su imali direktan kontakt sa potvrđenim slučajem prate svoje zdravstveno stanje - kažu iz ZZJZ.

Navode i da je potrebno da svi zaposleni smanje učestalost svojih socijalnih kontakata u svakodnevnim aktivnostima, kao i unutar domaćinstva u kome žive kako bi mogućnost zaraze bila svedena na minimum.- Uzimajući u obzir epidemijski proces širenja novog virusa, opštu osetljivost populacije na virus i nepostojanje kolektivnog imuniteta, Centar za kontrolu i prevenciju bolesti Zavoda za javno zdravlje Pirot predlaže da konačnu Odluku o nastavku ili prekidu rada P.U."Čika Jova Zmaj" od 01. juna donese Štab za vanredne situacije Grada Pirota - navodi se u dopisu koji je ZZJZ dostavio Štabu za vanredne situacije Grada Pirota.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati