Korona

[ Izvor: Beta ]

31. 05. 2020. 10:54 0

U Južnoj Koreji 27 novozaraženih, u Kini samo dvoje

U Južnoj Koreji danas je prijavljeno 27 novih slučajeva koronavirusa, uključujući 21 slučaj iz gusto naseljenog centralnog dela glavnog grada Seula, gde se zvaničnici trude da zaustave prenos zaraze preko posetilaca klubova i zaposlenih u skladištima.

Južnokorejski Centar za kontrolu i prevenciju bolesti (KCDC) saopštio je danas da je sa 27 novih slučajeva zaraze u poslednja 24 časa ukupan broj zaraženih u zemlji došao do 11.468, a da je umrlo 270 ljudi.


Od novih slučajeva, njih 12 su osobe koje su doputovale iz inostranstva.

Južna Koreja je prijavljivala oko 500 novozaraženih dnevno početkom marta ali je izgledalo kao da je stabilizovala epidemiju sa agresivnim nalaženjem kontakata zaraženih i vlasti su ublažile neke mere restrikcije.

Međutim, broj slučajeva u oblasti oko glavnog grada Seula postepeno rastu sa povećanjem javne aktivnosti što izaziva alarm jer su milioni dece počeli da se vraćaju u škole.


U subotu je visoki zvaničnik KCDC-a  Kvon Džun Vuk rekao da je najmanje 108 novoinficiranih vezano za zaposlene ili posetioce skladišta lokalnog giganta za elektronsku trgovinu Koupang, kome su skočile narudžbe za vreme epidemije.

Još oko 270 novozaraženih povezano je za noćne klubove i mesta zabave gde je izlazio veliki broj ljudi početkom maja kada su popustile mere fizičkog distanciranja.


Kina je danas prijavila dva nova slučaja zaraženih koronavirusom čime je ukupan broj stigao do 83.001. Oba slučaja su uvezena u provinciji Šandong južno od Pekinga, a time je broj slučajeva osoba koje su došle iz inostranstva u zemlju stigao do 1.740.

Kina je drastično smanjila međunarodne letove da spreči pojavu novih slučajeva zaraze,  mada je dozvolila čarter let Lufthanze sa zaposlenim u Folksvagenu i drugim nemačkim kompanijama koje rade u Kini da stignu u subotu iz Frankfurta.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Tatin auto

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati