Korona

[ Izvor: Beta ]

30. 05. 2020. 14:59 0

Menadžerka zaražena: Aptiv postaje "Nova Jura"?!

Od 147 testiranih Leskovčana samo je jedan bio pozitivan na virus korona, pokazuju poslednji rezultati, a u pitanju je jedna od menadžerki britanske kompanije "Aptiv pakard", saopštio je danas gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

On je u izjavi novinarima stanje u toj britanskoj kompaniji za proizvodnju elektroinstalacija uporedio sa onim koje je donedavno bilo u južnokorejskoj fabrici "Jura".- Sada situacija u 'Aptivu' preti da postane kao što je bilo u "Juri", "gde smo taman stišali virus", kazao Cvetanović i dodao da je zbog obolele menadžerke 70 radnika iz fabrike i van nje stavljeno u izolaciju. 

Cvetanović je rekao da je ta menadžerka krila da je zaražena virusom i da je u međuvremenu bila sa mnogo ljudi u kontaktu, kako u fabrici, tako i van nje.

- Eto šta neodgovornost jedne osobe može da donese. Mi smo bili spremni da kao lokalna samouprava Aptivu uručimo zahvalnicu za odgovorno ponašanje u vreme epidemije, ali evo šta se desilo - istakao je Cvetanović.

Ovo je drugi slučaj oboljevanja od COVID-19 u "Aptiv pakardu" od proglašenja epidemije u Srbiji.

Prvi slučaj zabeležen je početkom aprila meseca, a 30 osoba koje su bile u kontaktu sa obolelim je stavljeno u izolaciju.

Kompanija je odmah zatvorila fabriku na mesec dana, a radnici su primili mesečne zarade kao da su radili.

Prema navodima zaposlenih, menadžent "Aptiv pakarda" je radnicima obezbedio sva zaštitna sredstva, računajući i vizire i naočari, a sredstva za dezinfekciju su bila dostupna "na svakom moraku".

- Dok smo bili na plaćenom odsustvu u fabrici je radio SOS telefon na kome je svako od zaposlenih mogao da zatraži bilo koju vrstu pomoći - navela je za agenciju Beta jedna od radnica. 

Od početka epidemije u Leskovcu koronavirusom su bile zaražene 464 osobe, a u Jablaničkom okrugu 639, prema poslednjim dostupnim podacima. Jučerašnji dan bio je prvi dan od kada se vrši testiranje u Leskovcu bez pozitivnih slučaja, budući da je svih 70 uzoraka uzetih briseva bilo negativno. Takođe, prema juče saopštenim podacima, broj pacijenata u leskovačkoj kovid bolnici bio je 42, od kojih je troje iz "Jure", što je u odnosu na pre nedelju dana smanjenje za više od 50 odsto.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati